PROJEKTI


  • Otroci za večjo varnost v prometu
  • Gozdni vrtec
Otroci za večjo varnost v prometu

V letošnjem šolskem letu sem se odločila, da bomo nekoliko več pozornosti posvečali preventivi otrok. Glede na to, da živimo v okolju, kjer nas obdaja dokaj prometna cesta in hkrati na nas in naše otroke pretijo nevarnosti, se mi zdi prav, da že v vrtcu otroke ozaveščamo, kako pomembno je paziti na varnost sebe in drugih ljudi v okolici. Časovnica projekta je bila v septembru dogovorjena s strani vodje vrtca Vuzenica, s policijsko postajo Radlje ob Dravi, s Prostovoljnim gasilskim društvom Radlje ob Dravi, Zdravstveno reševalnim centrom Koroške in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Vuzenica. Gre za projekt, ki se bo odvijal skozi celo šolsko leto v vrtcu, v kolikor pa bodo razmere dopuščale, pa bomo z vsemi omenjenimi organizirali mini tehnični dan vrtca Vuzenica. Cilj projekta je ozavestiti otroke, kdaj vklopiti razum in pravilno presoditi situacijo, v kateri se znajdejo, pa naj bo to zgolj prečkanje ceste, poškodba ali nesreča.

Odziv vseh povabljenih v projekt je bil pozitiven, z izpeljavo pa smo začeli že na začetku šolskega leta. Kaj vse se je in se še bo odvijalo v letošnjem šolskem letu, sledi kmalu …

Vzg. Brigita Pušnik

Gozdni vrtec

V letošnjem šolskem letu, smo se prvič priključili projektu MREŽA GOZDNIH VRTCEV IN ŠOL. V mesecu septembru in oktobru smo gozd in bližnji travnik obiskovali 1x tedensko. V projektu sodelujejo tri skupine iz 2. starostnega obdobja.

S skupino od 4 – 5 let smo ob prvem obisku gozda poiskali prostor ter ga poimenovali gozdna igralnica. Kot prva dejavnost je bila predstavitev gozdnega bontona ter določanje osnovnih pravil. Dejavnosti iz kurikuluma, smo prenesli iz vrtca v gozd. Za izvajanje dejavnosti smo si pripravili gozdne kartice.

V gozdu opazujemo kako se narava spreminja v jeseni,  kaj se dogaja z drevesi (barvo listov, iglicami, plodovi in drevesi, ki ga napadajo podlubniki) in opazovali gobe. Izvajamo tudi telovadbo (naravne oblike gibanja), jutranji krog ter si po končanih dejavnostih privoščimo malico in nekaj proste igre.

Čas, ki ga preživimo v gozdu izkoristimo tudi za nabiranje naravnih materialov, s katerimi si krajšamo čas do naslednjega obiska.

Pripravila:

Maja Golob


Novice iz projektov


Jesenkovanje v vrtcu

05/11/2021

V vrtcu nas je obiskala gospa Jesen. V garderobah je za otroke pripravila lepo presenečenje in s seboj pripeljala dobra prijatelja, prav posebni buči po imenu Bučka in Bučko, ki sta vsakodnevno pozdravljala otroke.

Preberi več …


    Dostopnost