Otroci_za_vecjo_varnost_05.jpg

Otroci za večjo varnost v prometu

21/06/2022

Nekje, čisto blizu nas, so ljudje, ki zmorejo in ki znajo. Znajo prisluhniti, znajo pomagati. To so tisti veliki ljudje, ki so nas male, letošnje šolsko leto sprejeli medse in nam pokazali srčnost njihovega dela.
Z nekaj volje, lastnega interesa in iznajdljivosti, so se na moj klic odzvali načelniki policijskih postaj, poveljnik PGD Radlje ob Dravi in reševalec ZRCK. Vsak izmed njih je k izpeljavi projekta prispeval svoj delček in omogočil, da so otroci spoznali delo intervencijskih služb.
Tako smo projekt zaključili na regijskem poligonu v Radljah ob Dravi, kjer so se nam pridružili in predstavili še drugi predstavniki Policije (policist motorist, policist kolesar, policist vodnik službenega psa in vodja policijskega okoliša Vuzenice).
Za piko na I sta poskrbela reševalca ZRCK, ki sta otrokom predstavila svoje vozilo in jih popeljala v svet pomoči in reševanja oseb.  Prav tako so se s predstavitvijo izkazali gasilci PGD Radlje, ki so otrokom razkazali gasilski dom, vozila, prikaz gašenja, eksplozijo in razrez avtomobila.
Sodelovanje, složnost in prijaznost vseh, je bilo ključnega pomena, da so otroci ta dopoldan doživeli kot nekaj prijetnega, poučnega in zabavnega. Vsem udeležencem se iskreno zahvaljujem za sodelovanje, pomoč in izkazano zaupanje. Hvala, da ste nam pokazali, kako veliki in odgovorni lahko postanemo.

V zahvalo so otroci v imenu vrtca Vuzenica vsakemu izmed udeležencev podarili majhno pozornost.

Otroci_za_vecjo_varnost_01
Otroci_za_vecjo_varnost_02
Otroci_za_vecjo_varnost_03
Otroci_za_vecjo_varnost_04

 

Zapisala: Brigita Pušnik

Dostopnost