POUK NA DALJAVO

Osnovna šola Vuzenica je v letošnjem šolskem letu poenotila kanale za učenje na daljavo. Odločili smo se za uporabo orodja Microsoft Teams, ki omogoča komunikacijo, aktivno delo, shranjevanje datotek … na enem mestu z enim uporabniškim imenom in geslom.

V nadaljevanju vam ponujamo nekaj usmeritev in namigov za lažje delo.

Kaj je Microsoft Teams?

Teams je orodje, ki je učencem in učiteljem naše šole na voljo v sklopu paketa Office 365. Uporabljamo ga lahko tako na osebnih in prenosnih računalnikih, kot na mobilnih napravah (telefoni in tablični računalniki).

Kako dostopamo do orodja Teams?

Microsoft Teams je uporabnikom na voljo kot spletna, namizna ali mobilna aplikacija.

Dostop preko spleta

Za dostop do orodja Teams preko spleta potrebujemo spletni brskalnik. Najbolje se obneseta Google Chrome in Microsoft Edge. V iskalnik Google ali v vrstico za spletni naslov vnesite www.office.com.

V Office.com se vpišete z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ga prejeli v šoli. Uporabniško ime je sestavljeno iz imena in priimka ter šolske domene: ime.priimek@ucenec.osvuzenica.si.

Osnovne funkcije spletne aplikacije Teams

Dostop preko namizne aplikacije

Namizno aplikacijo si prenesite na naslednjem naslovu: https://www.microsoft.com/sl-si/microsoft-365/microsoft-teams/download-app.

Po namestitvi zaženite aplikacijo in v prijavno oknu vnesete svoje podatke. Vmesnik je zelo podoben tistemu na spletu.

Osnovne funkcije namizne aplikacije Teams

Dostop preko mobilne aplikacije

Mobilne aplikacije so vam na voljo na naslednjih naslovih:

Aplikacijo si prenesite iz ustreznega naslova. Po namestitvi zaženite aplikacijo in v prijavno oknu vnesete svoje podatke. Vmesnik se nekoliko razlikuje od verzij za namizne in prenosne računalnike. Za nemoteno delo si namestite tudi aplikacijo OneNote:

 

 


Dostopnost