Vrtec_zakljucna_2022_02.jpg

Zaključna prireditev v vrtcu

24/06/2022

Ob koncu šolskega leta smo po dolgem času imeli zopet možnost druženja, zato sem bila zelo vesela, da bomo zaključno prireditev lahko izpeljali tako kot smo bili vajeni vsa leta pred Covid -19.

Kljub slabim vremenskim razmeram, prestavljenemu datumu in celo dežju tik pred zdajci, smo vzgojiteljice pokazale, da smo fleksibilne, iznajdljive, sočutne, predvsem pa, da znamo držati skupaj tudi v stresnih in nepredvidljivih situacijah.

Tako smo naš načrtovani program enostavno speljale od zadaj – naprej. Z gasilci smo se dogovorili, da počakajo v gasilskem domu, me pa smo hitro pripravile prostor v veliki igralnici vrtca ter povabile starše, stare starše in otroke na palačinke.

Speljale smo naš uradni del prireditve, predstavile smo PGD Vuzenica,  gospoda Jerneja Urha pa sem povabila, da nam pove nekaj besed o društvu in njihovi 130. obletnici ter o programu, ki so nam ga ta dan pripravili.

Ob njihovem jubileju smo jim predale otroško risbo gasilskega vozila, ki že krasi garažo gasilskega doma.

Ko je po dobre pol ure končno prenehalo deževati, smo se skupaj  odpravili do gasilskega doma, kjer se je pričel prikaz vsega, kar gasilci potrebujejo za opravljanje prostovoljnega dela – intervencij, tekmovanj in vaj.

Prikaz se je  nadaljeval na igrišču pred OŠ, kjer smo spoznali vozila, čoln, gašenje gorečega olja, trening pionirjev ter oživljanje odraslega in dojenčka z defibrilatorjem.

Na vabilo prireditve so se starši kljub slabemu vremenu množično odzvali in s tem pokazali tudi spoštovanje do našega dela. Šolsko leto lahko tako zadovoljno zaključimo in stopimo počasi v počitnice. Otrokom in staršem  pa želimo veliko sončnih dni in uživanja v prostem času.

Zapisala: Vesna Grizold

Dostopnost