Filmska_delavnica_2022_07.jpg

Filmska delavnica

23/06/2022

V sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Območno izpostavo Radlje ob Dravi, smo v sredo, 22. 6. 2022, na naši šoli izvedli FILMSKO DELAVNICO.

Sodelovanje smo omogočili učencem, ki si prepoznani kot nadarjeni in so izkazali interes za ustvarjanje filma.

Delavnico smo izpeljali pod mentorstvom scenaristke in režiserke HANNE SZENTPETERI.

Učenci so obdelali celoten proces ustvarjanja filma, od prve ideje, izdelave scenarija, osnov filmske režije do montaže.

Seznanili so se s filmskimi poklici, se naučili kadriranja, nato so se razporedili v filmske skupine, kjer je vsaka skupina imela svojega režiserja in montažerja. Pripravili so plan snemanja in narisali svoje unikatne zgodborise in snemalne knjige. Naučili so se, kako pravilno držati in stabilizirati svoje mobilne telefone, nato pa se odpravili na snemanje. Snemali so tako v šoli kot v njeni okolici. Po tem delu so se naučili montirati v brezplačnem programu CapCut na svojih mobilnih telefonih. Po opravljeni montaži smo si skupaj ogledali nastale izdelke in bili navdušeni nad tem, kar so pripravili.

Iskrena hvala gospe Cvetki Miklavc za sodelovanje in organizacijo te aktivnosti. Gospe Hanni Szentpeteri pa najlepša hvala za nova znanja filmskega opismenjevanja in zanimivo popestritev našega dopoldneva.

Sara Topler

Dostopnost