TSZr-5r-3-1280x960.jpg

Tradicionalni slovenski zajtrk

20/11/2020

NARAVOSLOVNI DAN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN SKRB ZA ZDRAVJE

Tako kot vsako leto smo učenci in učitelji Osnovne šole Vuzenica tudi letos obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Letošnji tradicionalni slovenski zajtrk, ki je že 10. zapovrstjo in nosi slogan Zajtrk z medom – super dan, smo zaradi trenutnih epidemioloških razmer izvedli malo drugače in sicer na daljavo. Učitelji in učenci smo se povezali preko video klicev in si skupaj privoščili črn kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Po zajtrku smo se pogovarjali o pomenu lokalno pridelane hrane, čebel in pomembnosti zajtrkovanja.

Drugi del naravoslovnega dne je bil namenjen skrbi za zdravje. Vsak razred je obravnaval svojo vodilno temo, ostale teme pa so bile namenjene vsem skupaj. Predstavitve z zvočnimi in video posnetki so za nas pripravili zaposleni v ZD Radlje, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Teme govorijo o skrbi za naše zdravje, skrbi za zdrave zobe, duševnem zdravju, odraščanju, medsebojnih odnosih, spolnosti, pomembnosti sproščanja, zdrave prehrane in gibanja.

Kljub drugačnemu načinu druženja, smo preživeli zanimiv in poučen naravoslovni dan.

Mateja Viher

Dostopnost