letak-1280x1810.jpg

KOROŠKI KARIERNI SEJEM

09/10/2023

Z devetošolci se bomo v ponedeljek, 9. 10. 2023, v dopoldanskem času, v dvorani Špic D v Dravogradu udeležili KOROŠKEGA KARIERNEGA SEJMA, ki ga organizira Klub koroških študentov v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije. 

Med 14. in 17. uro je VSTOP PROST za splošno javnost, zato vabljeni tudi vsi ostali.

Posredujemo letak.

Spletna stran z več informacijami: https://sejem-uspeh.si/

 

Sara Topler

 

Naša razmišljanja po obisku sejma:

 

V ponedeljek, 9. oktobra, smo se skupaj z razrednikoma in svetovalno delavko naše šole odpravili v Dravograd. Tam je potekal Koroški karierni sejem. Tega sejma se je udeležilo okoli petnajst koroških šol. Sejem je potekal v večnamenski dvorani Špic D. Na sejmu je bilo trideset podjetij in šol s Koroške.  

              Sama se nisem ravno našla med katerim predstavljenim delom, ampak se mi je dogodek še vedno zdel koristen. Raje bi sicer videla, da bi bilo več srednjih šol kot so zdravstvena ali vsaj ena od splošnih gimnazij. Izvedela sem veliko novih zanimivosti. Izvedela sem za podjetja, o katerih še nisem slišala. Pri vsaki stojnici, h kateri sem pristopila, so bili predstavitelji zelo prijazni, znali voditi temo pogovora in znali odgovoriti na naša vprašanja. Najbolj zanimive stojnice, ki so me pritegnile, so stojnice Stroke.si, Zavod republike Slovenije za zaposlovanje ter stojnica srednje šole Ravne. Zdi se mi, da je bila večina podjetij in šol za moško populacijo, ampak bi lahko pritegnite tudi marsikatero punco. Na stojnicah sem se vedno predstavila, povedala od kod prihajam in navedla nekaj vprašanj. Običajno sem vprašala, če nudijo počitniško in študentsko delo, katero šolo so sami predstavitelji obiskovali in katero šolo mi priporočajo za določen poklic.  

                Sejem se mi zdi dobra pobuda za nas mlade. Zdi pa se mi tudi, da bi se moral odvijati že za mlajše, da imajo več informacij o izbiri čim prej. 

Zapisala  

Aneja Glazer, 9.a 

Dostopnost