Plakat-3.png

TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE

05/10/2023

Tudi letos smo se pridružili akciji programa TOM Telefon pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije »TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE«.

Na šolo je pripotoval nahrbtnik, ki vsebuje spominsko knjigo in škatlo, ki jo učenci polnijo z listki vprašanj oz. tem, o katerih ne upajo spregovoriti z njim najbližjimi (s starši, prijatelji, učitelji ipd.).

V teh dneh smo se ponovno pogovorili o TOM Telefonu, ki je eden izmed virov pomoči, ko smo v stiski, predvsem pa o pomenu pogovora pri reševanju takšnih in drugačnih težav, saj je tudi slogan TOM Telefona »Odgovor je pogovor«.

Kadar smo žalostni, jezni, razočarani… nam pogovor lahko pomaga, da se počutimo lažje, se razbremenimo, umirimo in dobimo občutek, da v stiski nismo sami. S pogovorom problem pogosto postane manjši, bolj obvladljiv, stvari, ki so se prej mogoče zdele nerešljive, postanejo rešljive. Veliko hitreje in lažje najdemo rešitev, bolj jasno vidimo, kaj bi bilo dobro narediti in kako lahko v težki situaciji poskrbimo zase.

Nahrbtnik gostuje na naši šoli do petka, 6. 10. 2023. Da bo ostal na nas še lep spomin, delimo naše misli in razmišljanja o težavah, reševanju le-teh, iskanju pomoči in vlogi pogovora v t. i. Spominski knjigi.

Naj bo težav čim manj, v kolikor pa se pojavijo, si želimo, da bi jih naši učenci uspešno reševali s starši, prijatelji in njim pomembnimi odraslimi. Pomoč in podporo pa lahko vedno poiščejo tudi pri nas na šoli.

              

Sara Topler

Dostopnost