Sola-Vuzenica-obvestilo.jpg

1. september v vrtcu

28/08/2023

Spoštovani starši!

Poletne počitnice se počasi poslavljajo in približuje se začetek novih izzivov.

Ob začetki novega vrtčevskega leta vam želim izreči dobrodošlico v našem vrtcu. Nekateri otroci in starši boste prvič prestopili vrtčevska vrata. Želim si, da to storite s pogumnimi koraki, nasmehom na obrazu in pozitivno energijo.

V kolektivu vrtca Vuzenica se bomo tudi v tem letu trudili, da bo ustvarjalno, spodbudno in varno učno okolje, v katerem se bodo otroci počutili sprejeto in varno.

V nabiralnike ste že prijeli vabilo na prvi roditeljski sestanek, na katerem boste spoznali strokovne delavce vrtca, ki bodo spremljali vašega otroka v vrtcu. Roditeljski sestanki bodo potekali v torek 29. 8. 2023.

Rada bi vas tudi seznanila, da bodo v petek, 1. septembra oddelki v vrtcu oblikovani po novem seznamu za šolsko leto 2023/2024. Otroci, ki že obiskujejo naš vrtec, bodo razporejeni  v nove oddelke. Otroci, ki se bodo prvič vključili v vrtec, pa imajo možnost na ta dan spoznati strokovne delavce in ostale otroke, si pogledati igralnico ter prostore vrtca. Na ta dan otroci novinci ne ostajajo sami v vrtcu, ampak v spremstvu starša ali sorodnika. Več informacij o tem dnevu boste prejeli na prvem oddelčnem roditeljskem sestanku.

Vse starše otrok novincev obveščam, da so v skladu z določili 51. a člena Zakona o nalezljivih bolezni, najkasneje na dan vključitve otroka v vrtec, dolžni predložiti strokovnemu delavcu v oddelku potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka, iz katerega izhaja, da je otrok bil cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, oz. potrdilo iz katerega izhaja, da otrok ni bil cepljen, za to pa obstajajo medicinski razlogi. V kolikor starši potrdila, najkasneje na dan vključitve otroka v vrtec ne bodo dostavili, vrtec vključitev necepljenega otroka zavrne, Pogodbo o določitvi medsebojnih pravic in obveznosti staršev in vrtca pa razveže.

Starše otrok novincev obveščam tudi, da lahko na pristojnem centru za socialno delo vložijo vlogo za znižano plačilo vrtca.

Verjamem, da bomo skupaj pisali čarobno in pravljično vrtčevsko leto.

Andreja Kuhar

Pomočnica ravnateljice za vrtec

Dostopnost