Zborovski_bum_5-1280x854.jpg

Zborovski bum 1. 6. 2022

03/06/2022

Mladinski in Otroški pevski zbor Osnovne šole Vuzenica, je v sredo 1. 6. 2022 sodeloval na Zborovskem BUM – u v Breznu. 52 učencev in učenk naše šole (3. – 9. razreda) je bilo del velika zbora, v katerem so prepevali tudi zbori OŠ Muta, OŠ Radlje ob Dravi, OŠ Ribnice na Pohorju, POŠ Remšnik, POŠ Kapla na Kozjaku, POŠ Remšnik in OŠ Brezno-Podvelka. Z urbanim skupnim petjem so nam pričarali nepozaben dogodek, v katerem so ob zvokih slovenske pesmi uživali obiskovalci in kar je najpomembneje – naši otroci.

Samo prireditev je obiskala tudi predstavnica glasbenih pedagogov na Zavodu RS za šolstvo, dr. Inge Breznik, ki navdušenja nad našimi pevci in samim nastopom ni mogla skriti. Pohvalila je sodelovanje staršev, podporo vodstva pri izvajanju zborovske dejavnosti v času omejitev in epidemije ter sodelovanje glasbenih učiteljev in povezanost osnovnih šol.

Namen dogodka je bilo skupno sproščeno petje, brez ocenjevanja in strokovnega nadzora in predvsem druženje otrok in obujanje zborovskega petja iz dvoletnega »koronskega spanca«.

Otroci so spet pokazali veselje do petja in nas z glasbo popeljali v prelep začetek meseca junija, ki že diši po poletju in šolskih počitnicah.

Utrinke prireditve in naših intenzivnih vaj (17. 5. 2022) si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Učiteljica glasbene umetnosti,

Metka Stemlak

Dostopnost