Teden_otroka_2022_03-1280x958.jpg

Utrinki ob Tednu otroka na naši šoli

12/10/2022

Za nami je teden, ki je bil še posebej posvečen otrokom, TEDEN OTROKA. Letošnja osrednja tema je bila »SKUPAJ SE IMAMO DOBRO«.

Na šoli smo se v teh dneh skupaj imeli res dobro, se družili, povezovali, zabavali. Preko različnih aktivnosti smo razbili delovni vsakdan in si naredili ure pouka nekoliko bolj sproščene.

V okviru jutranjega varstva ter podaljšanega bivanja smo čas namenili DRUŽABNIM IN NAMIZNIM IGRAM ter pripravili JESENSKO OKRASITEV ŠOLE.

Posebno PRIJATELJSKO IN ZAVEZNIŠKO VEZ tkejo naši prvošolci in devetošolci, ki so se skupaj igrali, najmlajšim pa so bili v pomoč tudi pri izdelavi zvočil.

Preko (PRAVLJIČNE) JOGE smo poskrbeli za svoje dobro počutje. Na šoli smo gostili gospo Saško Omulec Vrhnjak, ki je učencem od 4. do 9. razreda v obliki uvodnega ogrevanja in raztezanja na kratko predstavila jogo, sledil je praktični prikaz sproščanja z različnimi vajami. Najmlajše od 1. do 3. razreda pa je skozi jogo popeljala ob poslušanju pravljice. Učenci so pokazali svoje zanimanje in navdušenje, ob koncu so bili dobro razpoloženi, hkrati pa naredili nekaj dobrega za svoje telo.

Sprostili smo se tudi ob PLESU. Z nami je bila gospa Tatjana Sušek iz Plesno-rekreacijskega kluba Harmonija, ki je ponovno dokazala, da je ples tisti, ki se dotakne vsega – tako našega telesa, čustev in duha kot sanj. Prvo in drugošolci so uživali v »MINI DISCU«, učence od 3. do 6. razreda pa je gospa Tatjana v spremstvu gospe Marije navdušila z vedno bolj popularnim plesom HIP HOP. Učenci so skozi hip hop spoznali svoje telo in njegove zmogljivosti, preizkušali raznolike gibe in se naučili celo zabavno koreografijo.

Teden otroka smo povezali z letošnjo temo Šolskega parlamenta »Duševno zdravje otrok in mladostnikov« ter v okviru tega pripravili ČAJANKO S PSIHOTERAPEVTKO gospo Martino Vajs. Vključeni učenci so bili z izvedbo delavnice zelo zadovoljni. Ugotovili smo, da je to nekaj, kar vedno bolj potrebujemo in si pogovorov o sebi, dobrem počutju, reševanju stisk idr. želimo tudi v prihodnje.

Zadnja triada je uživala v »šolskem kinu«, ogledali so si mladinsko romantično komedijo GAJIN SVET, ki obravnava zagate iz našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini, nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

Nismo pa pozabili niti na otroke, ki v teh dneh niso mogli preživljati sproščenih dni v šoli. Tako smo otrokom v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pripravili v okviru šolske skupnosti t. i. SRČNA PISMA in ZAPESTNICE PRIJATELJSTVA, preko katerih smo poskušali predati sporočilo, da mislimo na njih in jim želimo hitro okrevanje. Priložili smo tudi KAMENČKE PRIJATELJSTVA, slednje so pripravili v okviru OPB petošolci, najmlajši pa so sami izdelali IGRO SPOMIN/ČRNI PETER. Foto utrinki z bolnišnice pričajo o tem, da smo tamkajšnjim otrokom vsaj za trenutek polepšali dan. Naj bo to znak naše pozornosti in skupne želje, da bi tudi otroci v bolnišnicah občutili pomen brezskrbnega otroštva in preživljanja dni v družbi svojih vrstnikov in prijateljev.

To je le nekaj aktivnosti prejšnjega tedna, še veliko pa je bilo dejavnosti in majhnih neprecenljivih trenutkov, ki so jih otrokom pripravili učitelji in razredniki sami znotraj razreda.

In prav takšnih trenutkov si želimo čim več, prav vsak dan v letu – prijaznih besed in toplih pogledov.

Sara Topler

Dostopnost