20231020_090502-1280x1707.jpg

Ustvarjalni tabor

24/10/2023

V petek, 20. 9. 2023, in soboto, 21. 9. 2023, so se trije devetošolci, Rok Glasenčnik, Ažbe Luršak in Jakob Strmšnik, udeležili Ustvarjalnega tabora 2023 »Daj petko«, ki ga je organizirala OŠ Radlje ob Dravi, pod mentorstvom učitelja Boštjana Ledineka.

Poleg učencev matične šole, OŠ Radlje ob Dravi, so sodelovali še učenci OŠ Brezno Podvelka, OŠ Ribnica na Pohorju in OŠ Šentjanž pri Dravogradu.

Cilj tabora je bil spodbujati kreativnost, inovativnost in podjetnost. Med gosti je bil gospod Jure Knez z RRA Koroška, sicer tudi vodja MPIK (Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroške). Z nami je delil svoje znanje in izkušnje, kako z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti.

Učenci so iskali probleme iz vsakdanjega življenja, definirali izzive in iskali rešitve, tako da so razvili idejo, oblikovali prototip in slednjega predstavili preko skeča in video posnetka. Ustvarili so zanimive in izvirne prototipe, s katerimi pa ne želimo zaključiti na tej ravni. Spodbuda je k nadaljnjemu delu in razvijanju svojih idej. Z izdelki se lahko učence namreč prijavi na tekmovanja, kot so POPRI, MRK, RTK, Junior Achievement in druge.

Učenci pa niso samo ustvarjali, temveč uživali in se povezali tudi v zanimivih team building igrah, zvečer pa se družili ob glasbi z DJ Alexom.

Nad izvedbo tabora smo bili zelo navdušeni. Zahvaljujemo se za povabilo k sodelovanju, predvsem pa za priložnost, ki so jo dobili naši učenci, da izkažejo svojo nadarjenost tudi na drugih področjih in ne le v okviru pouka.

Rok, Ažbe in Jakob, pohvala in čestitke za vaš trud in izjemnost, s svojimi idejami in izdelavo prototipa za rešitev (svojega) problema ste  pokazali, da je potrebno kdaj pa kdaj stopiti iz cone udobja in narediti za napredek tudi kaj izven okvirjev.

 

                                                                                                                                                    Sara Topler

 

Dostopnost