MicrosoftTeams-image3-1.jpg

OBISK UČITELJEV IZ ŠPANIJE – projekt Erasmus+

27/10/2023

V ponedeljek in torek smo imeli čast, da smo gostili dva izjemna španska učitelja, Carlosa in Amaio, v okviru našega sodelovanja v programu Erasmus+. Ta dva dni sta bila resnično nepozabna in polna zanimivih dogodkov.

Carlos in Amaia sta prišla k nam, da bi se bolje seznanila z našim šolskim okoljem in načinom poučevanja. Prav tako sta imela priložnost prisostvovati pri pouku in spoznati naše učence ter učitelje. Veselje in radovednost je bilo čutiti v zraku, ko sta se pridružila našim učencem med poukom. Najlepše pri tej izmenjavi pa je bilo, da so se otroci z veseljem pogovarjali z gostoma v angleščini. To je priložnost za pridobivanje izjemnih jezikovnih izkušenj in razširjanje svojega obzorja.

Nekaj vtisov, ki sta jih delila s nami:   “Zelo sva navdušena nad vašo šolo in načinom poučevanja. Vaši učitelji in učenci so zelo prijazni in zavzeti za učenje, kar je za naju resnično navdihujoče.”

Obisk učiteljev iz Španije pa ni bil omejen samo na učilnice. Imela sta tudi priložnost raziskati naš čudovit kraj in se sprehoditi po njegovih znamenitostih.

Ob zaključku obiska smo se vsi skupaj zbrali in izmenjali občutke ter mnenja. Carlos in Amaia sta izrazila svoje navdušenje nad našo šolo in življenjem v našem zelenem kraju. Izmenjali smo tudi obljube, da bomo nadaljevali s tem sodelovanjem v prihodnosti – morda ob obisku naših učencev v Španiji ali pa gostitvi španskih učencev pri nas.

Ta dva dneva sta bila resnično nepozabna in pomembna za našo šolo. Vse nas je navdihnila želja po raziskovanju in sodelovanju v mednarodnem okolju. Hvala, Carlos in Amaia, za vajin obisk!

Vsi smo nestrpno pričakovali ta obisk in na koncu smo lahko s ponosom rekli, da je bil ta Erasmus+ projekt izjemno uspešen. Skupaj smo dokazali, da je mednarodno sodelovanje ključno za izobraževanje in medsebojno razumevanje. Upamo, da bo ta izkušnja pripomogla k še tesnejšim povezavam med našo šolo in drugimi šolami po svetu.

Hvala vsem, ki ste sodelovali in prispevali k uspehu tega projekta. Skupaj gradimo mostove med kulturami in ustvarjamo svet, kjer se znanje in razumevanje širita.

 

Lep šolski pozdrav,

koordinatorji šolskega tima Erasmus+

Dostopnost