Teden-otroka-vrtec-13.jpg

Teden otroka – razigran uživaj dan!

20/10/2021

V tednu od 4.10 do 8.10 smo tudi v vrtcu praznovali teden otroka, ki je letos nosil slogan RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!

Ker se najbolje počutimo v zdravem in razgibanem telesu, smo kar dva dni namenili športnim dejavnostim. V ponedeljek smo otrokom pripravile športni poligon okoli vrtca, najmlajšim pa na terasi vrtca. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire in so tako krepili svoje telo.

V torek pa so nas v okviru projekta VSUO šolarji povabili na igrišče na njihove različne športne dejavnosti. Nastavili so nekaj različnih postaj: na eni smo si razgibali celo telo na poligonu, na drugi smo krepili naše ravnotežje, na tretji so nas pričakali loparji, žogice in kolebnice in na četrti smo igrali igro balinčki.

Da bi bili dnevi še bolj polni, so nas povabili tudi v šolsko knjižnico, kjer so nam otroci višjih razredov prebrali pravljice, ki so jih napisali šestošolci. Bile so izredno zanimive.

V sredo in četrtek pa so otroci ustvarjali talno sliko iz naravnih materialov. Uporabili so najrazličnejše materiale, ki smo jih našli v bližnji in daljni okolici vrtca. Vsaka skupina je ustvarila svojo umetnino, ki pa smo jih razstavili na terasi vrtca. V petek smo si ogledali razstavo, vzg. Nina in Sara pa sta nam spekli goro palačink. In tiste s čokolado in marmelado so bile najboljše.

Urška Medved

Dostopnost