Predstavitev_1.jpg

Srebrni turisti

08/04/2022

V torek, 5. aprila 2022, so člani IP-TVZ v Mercator centru Maribor predstavili raziskovalno nalogo Trbonjsko jezero v štirih letnih časih s pomočjo turistične tržnice. 

Učenci so za predstavitev izbrali prav posebno postavitev, saj so štiri letne čase ob jezeru predstavili s štirimi avtorskimi slikami Eve Par in Vite Medved, vsakemu letnemu času pa so dodali pripomočke, ki so primerni za posamezni letni čas (smuči, pohodne čevlje, ribiške palice, daljnogled, blazine za jogo …). Predstavitev so obogatili s kulinarično ponudbo, ki je bila ravno tako naravnana po letnih časih (suho sadje, čaji, posušene gobe, sol s čemažem, marmelade, domač kruh …). Prava atrakcija je bila maketa glamping hišice, delo učenca Žige Verdnika. 

Učenci so obiskovalcem in članom komisije suvereno predstavili nalogo in s tem tudi vizijo razvoja turizma ob Trbonjskem jezeru. 

S predstavitvijo tržnice in naloge so zasluženo osvojili SREBRNO PRIZNANJE. 

Pri nalogi so sodelovali: Ana Žvikart, Eva Par, Vita Medved, Tjaša Rek, Lia Seitl, Žiga Verdnik, Zoja Žvikart, Katja Jeznik, Teo Brinc Jeznik, Tinaja Ternik, Bojana Vegi, Maruša Ferk, Rea Seitl in Talina Jerenko. 

Učencem čestitamo za dobro in uspešno delo! 

Mentorici: 

Danijela Korže, prof. geografije in zgodovine 

Petra Prohart Tomažič, prof. slovenščine

Dostopnost