Rastem_s_knjigo_2022_03-1280x960.jpg

Projekt rastem s knjigo 2021/2022

04/04/2022

Rastem s knjigo je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim skušamo učence motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Cilji projekta so:

  • spodbujati dostopnost kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja,
  • promovirati vrhunske domače ustvarjalce mladinskega leposlovja,
  • spodbujati bralno motivacijo šolarjev in njihov obisk splošnih knjižnic,
  • motivirati založnike za večje vključevanje sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.

Na naši šoli projekt izvajamo v sodelovanju s Knjižnico Radlje ob Dravi. Tja smo se odpravili v četrtek, 31. marca 2022. Sprejeli sta nas prijazni knjižničarki, s katerima smo se najprej sprehodili skozi knjižnico, nato pa smo se udobno namestili v prireditvenem prostoru, kjer sta nam predstavili različne načine dostopov do knjižnic (mCOBISS, BIBLOS, AUDIBOOK) in povedali veliko drugih uporabnih informacij.

Ogledali smo si tudi kratek film, v katerem je bila na kratko predstavljena vsebina knjige, ki so jo prejeli v dar.

Vsi sedmošolci so prejeli vsak svoj izvod izbrane knjige ob posebej za to priložnost organiziranem obisku splošne knjižnice in letos so učenci dobili  knjigo z naslovom Jaz sem Andrej avtorja Vinka Möderndorferja.

Zapisala

Nataša Praprotnik

Dostopnost