Sola-Vuzenica-obvestilo.jpg

Prvi šolski dan – sprejem prvošolcev

07/09/2022

Minil je čas brezskrbnih počitnic, druženj, zabave, … In napočil je trenutek, ko je 33 majhnih glavic, skupaj s starši, prestopilo prag velike stavbe, OŠ Vuzenica.

Hrup in trušč se je kaj kmalu polegel, saj so devetošolci pod mentorstvom učiteljic pripravili program, ki je otrokom olajšal nestrpno pričakovani vstop v razrede. Gospa ravnateljica in gospod župan sta otroke pozdravila in jim zaželela obilo poguma in spodbudnih besed ob tej prelomnici.

Malce že neučakani so si otroci ogledali predstavo Mavrična ribica, ki so jo zaigrale učenke 9. razreda. Pomembno sporočilo, ki ga nosi pravljica, si bodo otroci zapomnili, saj bodo tkali nova prijateljstva, hkrati pa utrjevali tista, ki so jih prenesli iz vrtčevskih let. Za popestritev programa so poslušali še nekaj glasbenih točk in se nato skupaj z učiteljicami odpravili prvič v svoje razrede.

Dolgi hodniki, veliko stopnic in na koncu velika vrata, za katerimi se bomo vso leto družili, učili in se zabavali. Le še nekaj korakov… in že so sedli za mize v pričakovanju nečesa novega.

Vsak izmed otrok je prejel priznanje, da je postal pravi šolar in za večjo varnost in vidljivost prejel rumeno rutico. Po končani malici in podelitvi priznanj so najstarejši otroci naše šole prevzeli naše nove najmlajše in jih pospremili do svojih staršev. Spet se je začel razlegati smeh, dobra volja in pojavile so se iskrice v očeh.

In veste kaj… mi veliki se bomo za najmlajše obiskovalce naše šole, zdaj že uradno prvošolce, trudili, da bomo skupaj pisali najlepšo zgodbo prvega razreda in te iskrice vztrajno prenašali iz dneva v dan, iz tedna v teden, vse do konca šolskega leta.

Učiteljice Vlasta,
Brigita in
Darja

Dostopnost