Covid-obvestila.jpg

Obvestilo – potrjena okužba s koronavirusom pri strokovni delavki v enoti vrtca

14/09/2020

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da smo bili dne, 14. 9. 2020, obveščeni, da imamo v Vrtcu Vuzenica potrjeno okužbo s koronavirusom pri strokovni delavki. Vzpostavili smo kontakt s predstavnikom NIJZ-a, ki nam je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.

Po posvetovanju z epidemiologom so bili obveščeni vsi starši tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužba, da njihov otrok ostane doma, saj jim bo s strani NIJZ-a odrejena karantena. V karanteni ostaja tudi pet strokovnih delavcev.

Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj vrtec posluje po običajnem poslovalnem času.

Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, bodo morali starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec izpolniti izjavo, ki je dostopna v vrtcu oz. na naši spletni strani.

V vseh oddelkih vrtca izvajamo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2, v dotičnem oddelku pa bomo izvedli še dodatne poostrene ukrepe po navodilih NIJZ, in sicer z dne, 14. 9. 2020.

Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka (razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske). Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja.

ZDRAVJE je največja dobrina in največji privilegij, zato se vsi skupaj potrudimo zaščititi svojega in tudi zdravje vseh nas.

 

Pomočnica ravnateljice za vrtec, Andreja Kuhar

Ravnateljica, dr. Mojca Hrastelj Brelih

Vuzenica, 14. 9. 2020

Dostopnost