Podelitev-na-Igu-1.jpeg

Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas

20/05/2022

V šolskem letu 2021/2022 je Uprava RS za zaščito in reševanje razpisala natečaj na temo »Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas«. Predmet natečaja je bil izdelati izdelek na temo požarne varnosti in prostega časa. Cilj natečaja je bil mlade ozavestiti, da tudi med preživljanjem prostega časa obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar.

Z učenci petih razredov smo se dogovorili, da bomo sodelovali na natečaju. Na natečaj smo poslali likovne izdelke učencev  in se med 3200 vsemi poslanimi iz celotne Slovenije uvrstili med prvih dvajset na zaključno prireditev državnega natečaja na Igu. Na podelitvi priznanj je spregovorila ga. Olga Andrejek, direktorica UPUMS, ogledali smo si lutkovno predstavo in sam poligon Izobraževalnega centra RS za zaščito in reševanje. Bilo je zanimivo in poučno. Sledila je svečana podelitev priznanj in praktičnih daril. To je prejela učenka naše šole Žana Vogrinc.

Naučili smo se, da ne glede na to, kje preživljamo prosti čas, naj bodo to počitnice, prazniki ali vikend, morje, gore ali potovanja – nikoli ne smemo pozabiti, da lahko zagori kadarkoli in kjerkoli. Pomembno je, da poznamo preventivne ukrepe, s katerimi lahko preprečimo nastanek požara.

Mentorica
Bojana Mori

Dostopnost