20240221_120415-1280x960.jpg

MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

25/02/2024

V sredo, 21. 2. 2024, smo se v prostorih Knjižnice Radlje ob Dravi udeležili Medobčinskega otroškega parlamenta, kjer se je razprava nanašala na aktualno in pomembno temo – DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH.

Mladi parlamentarci so razpravljali o poznavanju, prepoznavanju, pomenu in skrbi za svoje duševno zdravje, vplivu okolja (družine, vrstnikov, šole, medijev, spleta) na duševno zdravje, virih moči ter spremembah za krepitev duševnega zdravja. Izkazalo se je, da imajo veliko predlogov, kako pomagati. Enotni so si bili v ključnih spoznanjih in zaključkih, da je POGOVOR (še) vedno del rešitve.

Sodelovalo je šest šol, kjer so posamezno šolo zastopali štirje kandidati. Našo šolo so predstavljali LARA KRIŽAJ, TEO ŠKRATEK, JANINA HERMAN in ZALA RUTNIK.

Izmed vseh sodelujočih je izbrana komisija izbrala osem kandidatov, ki se bodo udeležili Regijskega otroškega parlamenta na Ravnah na Koroškem. Veseli in ponosni smo, da je uspelo tudi našima predstavnikoma, TEU ŠKRATKU in ZALI RUTNIK.

Prav vsem našim učenkam in učencu hvala za sodelovanje in iskrene čestitke za suveren nastop ter vsebinsko bogato argumentirano debato.

 

Sara Topler

Dostopnost