PRAZNOVANJE VALENTINOVEGA NA NAŠI ŠOLI

04/03/2024

 

Februar je mesec, ko se ženijo ptički, ko se sramežljivo prebujajo prvi zvončki in že zadiši po pomladi. Je mesec, ki je še posebej prežet z ljubeznijo, saj obeležujemo praznik Valentinovega. V tem času že tradicionalno na naši šoli zaživi VALENTINOVA POŠTA, namenjena vsem, ki želijo kaj lepega sporočiti svojim prijateljem, sošolcem, učiteljem, simpatijam.

Tudi letos se je zbralo ogromno pošte. Hvala devetošolkam, ki so ta dan bile v vlogi pismonoše in pomagale pri razdeljevanju pisemc. Verjamemo, da je prav vsakemu izmed nas polepšalo dan kakšno prijazno sporočilo.

Prav tako smo v tednu praznovanja ljubezni organizirali VALENTINOVO SKRINJICO GLASBENIH ŽELJA, kamor so učenci vestno oddajali svoje ljubezenske glasbene želje, ki so vsak dan v času glavnega odmora odmevale po hodnikih naše šole.

Na dan praznika ljubezni smo za učence od 6. do 9. razreda priredili tudi VALENTINOV PLES. Plesa se je udeležilo zelo veliko učencev. Za zabavo, pijačo in prigrizke je bilo dobro poskrbljeno. Tudi na plesu so imeli učenci možnost pošiljati skrita sporočila, ki so marsikomu narisala nasmeh na obraz. Seznam glasbenih želja se je tudi tekom plesa pridno polnil, zato plesu in rajanju ni bilo konca. Skupno druženje se je (pre)hitro končalo. Učenci so na plesu res uživali.

Nasploh smo v tem tednu nekoliko bolj kot sicer razmišljali o ljubezni, povezovanju in prijateljstvu. Že najmlajši vedo, da ljubezen ni samo to, ko se imata dva rada, ampak veliko več. Je spoštovanje, razumevanje, sprejemanje drug drugega. Veliko topline, naklonjenosti in prijaznosti drug do drugega na naši šoli si želimo ne le na praznik Valentina, ampak prav vsak dan.

Ines Gerold, Vanja Razpotnik, Metka Stemlak in Sara Topler

Dostopnost