Sola-Vuzenica-obvestilo.jpg

Dan brez računalnika

07/12/2020

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke,

Pa zavrtimo čas nazaj, zavrtimo ga v čas, ko smo učitelji bili učenci, ko ni bilo mobilnih telefonov, ko so računalniki bili bolj redkost kot stalnica. Danes si tega skoraj ne moremo več predstavljati. V teh časih učenci in učitelji tudi zaradi šolanja na daljavo preživimo preveč časa v družbi sodobnih tehnologij, zato se je kolektiv OŠ Vuzenica odločil, da v sredo, 9. 12. 2020, izvedemo Dan brez računalnika za vse učence od 1. do 9. razreda.

V sredo bo pouk potekal brez računalnika, upamo da tudi čim bolj stran od mobilnih telefonov, tablic in televizije, kar pomeni, da ne bo pouka na daljavo, niti videokonferenc, ne ocenjevanja, nobenega objavljenega učnega gradiva v spletni učilnici in tudi ne domače naloge. Potekal bo po navodilih, ki jih bodo učenci dobili od učiteljev dan prej, pouk pa se ne bo pričel ob 8.20, temveč kakor si vsak sam želi.

Spoštovani starši, naj bo torej sreda resnično dan brez računalnikov, mobilnih telefonov, tablic in brez tv ekranov, naj se otrok sprosti, igra in poveseli s kakšno sproščujočo aktivnostjo. V primeru, da je kdo bolezensko zadržan, naj opravi tisti del šolskega dne, ki ga lahko. Z veseljem pričakujemo odzive in utrinke Dneva brez računalnika v obliki fotografij, ki jih učenci pošljejo učiteljem posameznega predmeta ali razrednikom, ob tem pa tudi staršem želimo čudovit in ne preveč naporen zimski dan.

Ravnateljica
dr. Mojca Hrastelj Brelih

Dostopnost