Sola-Vuzenica-obvestilo.jpg

Podaljšanje šolanja na daljavo

03/12/2020

GOV.SI 3. 12. 2020: Epidemiološka situacija tudi v prihodnjem tednu še vedno narekuje izobraževanje na daljavo

Vlada je na današnji seji sprejela tudi Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19.

Na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti se bodo ukrepi sproščali na naslednji način:

  • ko bo dosežen oranžni semafor (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19), se bodo odprli vrtci, v šolo pa bodo odšli učenci in učenke prve triade osnovne šole, ter šole in zavodi za učence s posebnimi potrebami. Prav tako bodo takrat dovoljene športne aktivnosti na prostem.
  • Ko bo dosežen rumeni semafor (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19), bodo v šolo odšli tudi preostali učenke in učenci osnovne šole ter dijakinje in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol,
  • ko bo dosežen zeleni semafor (pod 300 okužb), pa sledi odprava vseh omejitev na polju vzgoje in izobraževanja ter sprostitev vseh športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bo ukrep stopil v veljavo drugi naslednji dan od izpolnjenih kriterijev.

Vlada je na današnji seji sprejela tudi Načrt množičnega prostovoljnega ponavljajočega testiranja ter Nacionalno strategijo cepljenja, po kateri so zaposleni v vzgoji in izobraževanju uvrščeni v prednostne skupine tako za testiranja kot tudi za cepljenje.

Celotno novico in načrt sproščanja najdete na tej povezavi.

Dostopnost