logo.png

Zaključne ekskurzije učencev OŠ Vuzenica – dan za raziskovanje in zabavo!

13/06/2024

Danes, v četrtek, 13. junija 2024, so učenci od 1. do 8. razreda Osnovne šole Vuzenica zamenjali šolske klopi za avtobuse in se odpravili na težko pričakovane zaključne ekskurzije. Čeprav so učilnice in učbeniki ostali doma, bo tudi ta dan poln učenja in novih doživetij.

Relacije zaključnih ekskurzij:

  • 1. razred: Vuzenica – Slovenj Gradec, Ivarčko jezero
  • 2. razred: Vuzenica – Akvarij-terarij, Maribor
  • 3. razred: Vuzenica – grad Velenje
  • 4. razred: Vuzenica – Črna na Koroškem
  • 5. razred: Vuzenica – Notranjska – Vrhnika, Postojnska jama
  • 6. razred: Vuzenica – Prekmurje – Filovci, živalski vrt Sikaluzoo, grad Grad, Vulkanija
  • 7. razred: Vuzenica – Dolenjska – Rašica, Županova jama, Bogenšperk
  • 8. razred: Vuzenica – Gorenjska – Planica, jezero Jasna, Bled
  • 9. razred: Vuzenica – Gardaland (Italija)

Naši najmlajši, prvošolčki, so se podali na raziskovanje bližnje okolice, obiskali bodo Slovenj Gradec in uživali v lepotah Ivarčkega jezera. Drugošolci so se odpravili v Maribor, kjer bodo spoznavali čudoviti svet v Akvariju-terariju. Tretješolci pa so se popeljali v preteklost z obiskom gradu Velenje, medtem ko bodo četrtošolci odkrivali lepote Črne na Koroškem.

Petošolci so se podali na pot proti Notranjski, kjer bodo raziskovali skrivnosti Postojnske jame. Šestošolci so se odpravili v Prekmurje, kjer bodo obiskali živalski vrt Sikaluzoo, grad Grad in Vulkanijo, kjer bodo lahko spoznavali vulkane in njihovo moč. Sedmošolci so se odpravili na Dolenjsko, kjer bodo obiskali Županovo jamo ter grad Bogenšperk. Osmošolci pa so se podali na Gorenjsko, kjer bodo uživali v razgledih s Planice, se sprehodili ob Blejskem jezeru in obiskali čudovito dolino čistih rek.

Vreme jim zaenkrat dobro služi in vsi se imajo lepo. Upamo, da se bodo vrnili polni lepih spominov in nepozabnih doživetij.

Naši devetošolci pa so se že včeraj, v sredo, 12. junija, vrnili z nepozabne ekskurzije v zabaviščni park Gardaland. Domov so prispeli pozno ponoči, a polni lepih in nepozabnih vtisov in doživetij. Utrujeni, a srečni so delili svoje zgodbe o adrenalinskih vožnjah in nepozabni zabavi.

Vabimo vas, da si ogledate foto utrinke z vseh ekskurzij v spodnji galeriji in podoživite nepozabne trenutke naših učencev.

Dostopnost