spletna-stran-1280x512.jpg

Zaključek 50. Mednarodne likovne kolonije mladih

30/08/2022

V petek, 26.8.2022 se je zaključila že 50. Mednarodna likovna kolonija mladih. Ob razstavi izdelkov, ki so nastali tekom kolonije, je potekala tudi slavnostna prireditev z glasbenimi točkami pevskega zbora OŠ Vuzenica, ter glasbeni nastop častnega gosta – Adija Smolarja.

Zahvalili bi se vsem udeleženkam in udeležencem likovne kolonije, ter vsem njihovim spremljevalcem.

Zahvalili bi se še kuharicam za prehrano in šoferjem za prevoze, ter seveda kolegov spremljevalcem na popoldanskih aktivnostih.

Vsekakor pa velika hvala gospe ravnateljici in gospodu županu za zaupanje, saj si izvedbo letošnje že 50. likovne kolonije mladih štejemo v ogromno čast.

 

Delimo še govor spremljevalke Irine skupaj s spremljevalci gostov:

»Lep pozdrav vsem, sem Irina spremljevalka skupine iz Italije pa bi v imenu še drugih spremljevalcev: Nika iz avstrijske skupine in Regine iz madžarske predstavila ta teden v nekaj besedah.

Moramo reči da smo se imeli kar lepo, na začetku se nismo poznali med sabo in z otroki, vendar se je hitro vzpostavil dober odnos. K temu je pripomoglo tudi dejstvo, da smo se ob začetku pomešali vsi v štiri skupine pa se porazdelili po delavnicah. Otroci so se spoznali in se v prostem času družili.

Želimo jih pohvaliti, kajti so bili zelo pridni, delovni in motivirani, tudi že na vsezgodaj zjutraj aktivni in polni energije, saj smo se zbujali ob pol osmih in direktno šli iz koče na zajtrk. Potem so dobro sledili in sodelovali pri delavnicah.

Menimo, da so bile jutranje ure res dobro zasnovane in koristne za otroke, ker vsak je lahko sam odločal temo risbe, kaj naslikati na platno, pa oblikovati na tekstilu. Po drugi strani so vadili natančnost pri izvedbi muralesa in pri opazovanju objekta pri risbi z belo barvo na črno podlago. Malo za hec malo za res vabljeni vsi, da si ogledate vsak izdelek posebej, ker so res prave umetnine.

Če se spet vrnemo na naš potek tedna in na vse zabavne popoldneve, lahko povemo, da smo se imeli zelo lepo pri vseh dejavnistih: od bowlinga do paintbola, ogleda galerije likovne umetnosti v Slovenj Gradcu, obiska medenega raja družine Perger in piknika na koči Planinc. Ti popoldnevi so bili namenjeni sprostitvi, igri, pa spoznavanju okolja in kulture.

Menimo, da je bil ta teden res zlata priložnost tudi za nas, saj četudi kot spremljevalci smo imeli na polno umetniških izzivov, spoznali smo še mi super osebe, ki so nam skozi cel teden pomagali, kot so organizatorji, učitelji, vozniki, delavci šole, skrbnika koče, gospa Ivica in gospod Ivo ter vsi ostali, ki so pomagali na koči Planinc. Radi bi se vam iz srca zahvalili. Pravkar včeraj, smo vsi rekli, da če bi lahko se spet vrnili v naša otroštva, bi se rade volje prijavili na to mednarodno likovno kolonijo, ker se tukaj prepleta poleg umetnosti v vseh njenih odtenkih, tudi prijateljstvo, kulturne in jezikovne izmenjave pa še posebej veselje in zabava.

Hvala še enkrat pa voščimo vam še toliko let delovanja, otrokom pa naj ohranite to izkušnjo kot zlato in naj ostane vse kar ste se tukaj naučili v lepem spominu.«

Lep pozdrav,

Mentorji likovnih delavnic

Dostopnost