Sola-Vuzenica-obvestilo.jpg

Vzgojno-izobraževalno delo od 8. 3. 2021 dalje

05/03/2021

Spoštovani starši, učenke in učenci! 

Obveščamo vas, da Odlok za izvajanje vzgojno-izobraževalnih programov v vrtcih, osnovnih šolah, glasbenih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom in v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ne prinaša novosti. 

Ponovno želimo opozoriti, da naj se vzgojno-izobraževalnega dela v prostorih šole po priporočilih NIJZ udeležujejo le zdravi otroci.  

Spremenjen pa je Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Po novem je uporaba zaščitnih mask za učenke in učence od 6. razreda 

osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna. 

Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke in učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku. Uporaba zaščitnih mask v skupnih prostorih in v mešanih skupinah je obvezna za vse.  

Podaljšano bivanje se izvaja za učenke in učence od 1. do 3. razreda. Za učenke in učence 4. in 5. razreda se priporoča, da šola v dogovoru s starši organizira podaljšano bivanje le za tiste učenke in učence, ki to nujno potrebujejo.  

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,  

 

ravnateljica 

dr. Mojca Hrastelj Brelih  

 
Dostopnost