20230216_163433-1280x760.jpg

Valentinova pošta in ples

16/02/2023

Čeprav je vsak dan pravi, da slavimo in praznujemo ljubezen, je VALENTINOVO praznik, ki ga še posebej povezujemo s toplimi čustvi, ljubeznijo in izkazovanjem naklonjenosti.

Tudi na naši šoli smo temu na ta dan namenili posebno pozornost.

Ponovno je zaživela VALENTINOVA POŠTA, ki je bila namenjena vsem malim in velikim zaljubljencem oz. vsem, ki so želeli kaj lepega sporočiti svojim simpatijam, prijateljem, sošolcem, učiteljem.

Navdušenje nad pisanjem je bilo veliko, tako se je nabralo ogromno pošte. Na pomoč pri razvrščanju so priskočile devetošolke, za kar se jim lepo zahvaljujemo.

Še večje pa je bilo zadovoljstvo ob tem, ko so pisemca otroci prejemali in prebirali. Zopet smo dokazali, da štejejo majhne pozornosti, ko lepa in topla beseda ogreje srce.

Na šoli smo 14. 2. 2023 pripravili in izvedli tudi »VALENTINOV PLES«, namenjen vsem dekletom in fantom 7., 8. in 9. razreda. Dogodka se je udeležilo 18 otrok, plesali in zabavali pa smo se kar v eni izmed učilnic, ki smo jo z učiteljicami Ines Gerold, Matejo Viher in Vanjo Razpotnik primerno okrasile in pripravile. Dobili smo se ob 16. uri in ples začeli s »slavnostno otvoritvijo« in presenečenjem, za katerega sta poskrbela kar učenca 8. razreda in otvorila dogodek s prvim plesom. Kar hitro so se jima pridružili še ostali plesalci in zabava se je začela. Otroci so uživali ob dobri glasbi, ki so jo izbirali sami in se okrepčali s prigrizki in sokom. Prav tako ni manjkalo pogumnih posameznikov, ki so v roke vzeli mikrofon in prepevali ob karaokah ter s tem pričarali pravo koncertno vzdušje. Zabava je trajala do 19. ure in otroci so se počasi odpravili proti domu, nekatere pa so prišli iskat starši.

Prvi in zagotovo ne zadnji Valentinov ples je dosegel svoj namen, kljub manjši udeležbi so se otroci neizmerno zabavali in plesali ter družili ob dobri glasbi. V nadaljevanju pa si lahko ogledate še nekaj utrinkov plesa in prvih vtisov.

»Na Valentinovem plesu smo se imele noro, želimo si, da bi te plese naredili še večkrat v letu« N., T. in N.
»Zelo je bilo zabavno, všeč mi je bilo, ker so učiteljice naredile enkratno vzdušje. Res smo se zabavali… Lahko bi bilo več takšnih organizacij« L. K.

»Bilo je zabavno in zanimivo, veliko smo plesali in se zabavali, želimo še več takih dogodkov. Program je bil vredu.«
F. A.

Zapisali Metka Stemlak in Sara Topler

Dostopnost