FB_IMG_1707997459291.jpg

16/02/2024

Tudi letos je k nam prišel pustni čas, da tudi mi s skupnimi močmi preženemo zimo in prikličemo pomlad.

Pustni čas ni poseben samo za otroke, ampak tudi za odrasle, saj se lahko za en dan »spremenimo« v maske, ki so nam všeč in prebudimo otroka in norčavost v sebi. Za otroke pa je to še toliko bolj pomembno, saj skozi veselje, norčavost in zabavo spoznavajo našo zgodovino, kulturo in tradicijo. Najpomembnejše pa je, da ob tem uživajo in prebujajo ter kreirajo svojo domišljijo.

V soboto, 10. 2. 2024, smo na igrišču skupaj v sodelovanju z Občino Vuzenica pripravili veselo, razigrano in šaljivo pustno rajanje. Pustovanje je bilo na temo »PUSTNO PLESNO MESTO«. Da bi zimo čimprej pregnali, so nas na rajanju obiskali tudi kurenti. Z nastopi pa so se nam predstavili; vzgojiteljice vrtca Vuzenica, učenci in učitelji OŠ Vuzenica in plesna skupina Smaragdne oči. Za glasbo in povezovanje programa pa je poskrbel DJ Ukac.

V vrtcu pa smo celoten teden dobro izkoristili za šemljenje, rajanje, petje pustnih pesmi, izdelovanje mask, na pustni torek pa smo priredili povorko po Vuzenici in tako po kraju pričarali pustno vzdušje.

 


Dostopnost