letak-1.jpg

Tradicionalni slovenski zajtrk v šoli

22/11/2023

Dan slovenske hrane in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Dan slovenske hrane je dan namenjen razmišljanju in pogovoru o našem načinu prehranjevanja, o tem, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša ter kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč. To so dejstva, ki jih želimo predstaviti otrokom in mladostnikom ter širši javnosti. 

Na naši šoli in v vrtcu smo tudi letos na tretji petek v novembru, 17. 11. 2023, obeležili Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je: »Kruh za zajtrk – super dan!«. 

Tradicionalni slovenski zajtrk smo izvedli prvo šolsko uro v vseh razredih. Skupaj smo pripravili pogrinjek, zajtrkovali in se pogovarjali, zakaj je zajtrk pomemben, od kod smo dobili živila za zajtrk, poslušali pravljico Bogata in uboga sestra ali si ogledali posebno oddajo Ribič Pepe. 

                                                     Mateja Viher

 

RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE 

Dostopnost