TVU_rozica2024_kr.png

Tedni vseživljenjskega učenja: Sreča je, ko skrbimo za svoje počutje

06/06/2024

Tedni vseživljenjskega učenja: Sreča je, ko skrbimo za svoje počutje (31. maj, svetovni dan športa)

V okviru Tednov vseživljenjskega učenja smo ob svetovnem dnevu športa (31. maja) poglobljeno raziskovali pomen gibanja za naše zdravje in srečo. Naše učno potovanje se je začelo s spoznavanjem bogate zgodovine športa in njegovih izjemnih vplivov na telo in duha. Odkrivali smo raznolikost športnih disciplin in aktivnosti, ki so primerne za vse generacije in okuse.

Da bi teorijo spravili v prakso, smo se aktivno udeležili različnih športnih iger (športni dnevi) in se preizkusili v različnih športnih disciplinah. Med drugim smo se razgibali z zabavnimi ritmičnimi vajami, se spopadli z izzivi ograjevanja in umirili telo in duha z meditacijo – prvošolčki.

Vrvež športnih aktivnosti smo dopolnili s pripravo načrta za aktivno preživljanje prostega časa. Skupaj smo iskali ideje in navdih, kako v vsakdanje življenje vnesti več gibanja in kako s telesno aktivnostjo doseči boljše počutje in zdravje.

Ugotovili smo, da je gibanje ključni element srečnega in zdravega življenja. Redna telesna dejavnost krepi naše telo in duha, zmanjšuje stres, izboljšuje spanje in povečuje samozavest.

Z aktivnim sodelovanjem v projektu smo se naučili, da je za ohranjanje zdravja in dobrega počutja izjemno pomembno, da se redno gibamo. Vsak od nas lahko najde način gibanja, ki mu je všeč in mu ustreza, tako da se z veseljem vključi v aktivno preživljanje prostega časa.

Ana Luršak

Dostopnost