20210621_150355-1280x720.jpg

Šola v naravi 8. razred – Radenci ob Kolpi

22/06/2021

24. 6. 2021

Naša šola v naravi se žal bliža koncu. Danes smo se preko posnetka in kviza naučili veliko o črnem močerilu, nato pa smo imeli možnost prijeti pravo kačo! Še slovo od Kolpe in že se vračamo domov. Starši, pričakujte nas okrog 18.30 ure.

23. 6. 2021

Dopoldan smo se odpravili po pešpoti ob reki Kolpi do kraške jame Kobiljača, ki smo si jo ogledali v soju žepnih svetilk. Popoldan smo se zaradi vročine zadrževali v našem domu in se preizkusili v plezanju in lokostrelstvu, na kopanje pa smo se tokrat odpravili šele proti večeru. Zaključni večer je bil poseben tudi zaradi tabornega ognja, s pomočjo katerega smo si spekli pozno večerjo in ob katerem smo tudi zapeli tisto znano “Jaz ne grem v šolo, ne, ne grem v šolo, jaz bom kar počitnice imel …

22. 6. 2021

Dan smo pričeli z jutranjo telovadbo in dobrim zajtrkom. Nato smo ustvarjali z naravnimi materiali na “plaži” in se s kanuji odpravili raziskovat reko. Popoldan smo se spet posvetili analizi živali, ki živijo v Kolpi in se seveda po napornem dnevu in okusni sadni malici v reki tudi kopali. Predstavitveni večer je bil zabaven in se ga bomo z veseljem spominjali.

21. 6. 2021

V naš začasni dom smo prispeli danes ob 12h. Že prvi dan smo počeli veliko zanimivih stvari: iskali smo živa bitja v reki Kolpi (ugotovili smo, da je Kolpa izjemno čista reka), bili smo na obisku na ekokmetiji, potem pa je bil končno čas za ohladitev in supanje v topli reki. Zvečer smo na kratkem sprehodu po vasi odkrili energetske kroge in se polni novih vtisov odpravili na nočni počitek.

Dostopnost