Sola-Vuzenica-obvestilo.jpg

Prvi šolski dan

11/09/2023

Prvi september je za vse šolarje in dijake poseben dan, saj se po dolgih počitnicah vrnejo v šolske klopi in veselo pripovedujejo prijateljem in učiteljem o njihovih poletnih dogodivščinah.

A prvi september je še posebej poseben dan za generacijo otrok, ki je letos prvič sedla v šolske klopi. Ni še dolgo ko so obiskovali vrtec, kjer je bila njihova največja skrb, da imajo s sabo obilo dobre volje in brezskrben nasmeh.

Otroke in starše smo v telovadnici sprejeli ga. ravnateljica in g. župan skupaj z razredničarkama ga. Vlasto in ga. Ines. Moja naloga druge učiteljice v razredu je, da otrokom omogočimo mehek prehod med vrtcem in šolo. Kar se je že v petek pokazalo kot pozitivno, saj so vsi otroci korajžno zakorakali v šolo.

A preden smo si ogledali razrede, so otroci višjih razredov pripravili kratek program. Ula (skupaj s pevskim zborom), Julija in Žan so jih sprejeli s pesmijo, zdajšnji šestošolci pa so jim pripravili izsek igre o metuljih, ki začnejo obiskovati novo šolo. Ga. ravnateljica in g. župan sta pozdravila tako starše kot otroke. In ga. ravnateljica jim je zaželela, da bi se čim bolje počutili na šoli in z veseljem zakorakali novemu znanju naproti.

Po kratkem kulturnem programu smo prvošolčke pospremile do razredov, kjer pa so jih pričakali devetošolci. Devetošolci so mentorji prvošolčkom in tako je njihova prva naloga, da svojemu varovancu obesijo rutico okoli vratu in ga pospremijo do njegovega mesta v razredu. Nalogo so izpeljali izvrstno in prvošolčki so jim z veseljem prepustili urejanje njihovih torbic. Po uvodnem srečanju v razredu in sladki malici (hvala kuharice za sladko presenečenje) so devetošolci spremljali svoje varovance nazaj v telovadnico, kjer so jih pričakali starši. Devetošolci hvala, ker ste jim pomagali odnesti težke torbe. Obljubim, da jih bodo od zdaj naprej v šolo in iz nje nosili sami.

 

                                                                                                                                               Zapisala: Urška Medved

Dostopnost