Pesbus_jesen_2022_05.jpg

Pešbus – september 2022

26/09/2022

V sklopu EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI smo na naši šoli ponovno izvedli projekt PEŠBUS, s katerim naše učence vzpodbujamo, da aktivno pridejo v šolo.

V tednu od 19. 9. do 23. 9. 2022 smo vsako jutro v spremstvu učiteljev in prostovoljcev iz društev Invalid in Upokojenec z otroki pridno prihajali v šolo peš.

Učenci so s tem storili nekaj dobrega zase, za svoje zdravje in dobro počutje. Dolgoročno to vpliva na razvoj njihove samostojnosti in socialnih veščin ter jim omogoča praktično učenje veščin za udeležbo v prometu.

Organizirali smo 4 različne proge – poti in sicer iz smeri Pohorske ceste, Livarske ceste, Spodnjega trga in Splavarske ulice. Na progah so bile označene postaje, kjer je učenec počakal na prihod učitelja spremljevalca in celotne skupine. »Vozni red« posamezne proge je bil vnaprej določen. Tokrat so bili v akcijo vključeni le učenci, ki prihajajo v šolo peš. Udeležilo se je je 38 učencev. Vsak izmed njih je pred pričetkom projekta prejel vozovnico, v katero je ob prihodu na postajo prejel žig.

Za pomoč pri izvedbi se zahvaljujemo Občini Vuzenica. Projekt PEŠBUS načrtujemo tudi v spomladanskem času. Želimo in upamo, da se nam bo takrat pridružilo še večje število otrok.

Zapisali:
Darja Jeznik
Jasna Lampreht

Dostopnost