pesbus.png

PEŠBUS

20/10/2023

V mesecu oktobru smo na naši šoli ponovno izvedli projekt PEŠBUS, s katerim naše učence vzpodbujamo, da aktivno pridejo v šolo.
V tednu od 9. 10. do 13. 10. 2023 smo vsako jutro v spremstvu učiteljev in prostovoljcev iz društva Upokojenec z otroki pridno prihajali v šolo peš.
Učenci so s tem storili nekaj dobrega zase, za svoje zdravje in dobro počutje. Dolgoročno to vpliva na razvoj njihove samostojnosti in socialnih veščin ter jim omogoča praktično učenje veščin za udeležbo v prometu.

Organizirali smo 4 različne proge, ki smo jih tokrat nekoliko podaljšali – poti in sicer iz smeri Pohorske ceste, Livarske ceste, Spodnjega trga in Splavarske ulice ter kar 20 postaj. Na progah so bile označene postaje, kjer je učenec počakal na prihod učitelja spremljevalca in celotne skupine. »Vozni red« posamezne proge je bil vnaprej določen. Udeležilo se je je 55 učencev. Vsak izmed njih je pred pričetkom projekta prejel vozovnico, v katero je ob prihodu na postajo prejel žig.

Za pomoč pri izvedbi se zahvaljujemo Občini Vuzenica, predvsem gospodu Srečku Lampretu, ki je naše učence spremljal ves teden na najdaljši progi »Primož – OŠ Vuzenica«.
Projekt PEŠBUS načrtujemo tudi v spomladanskem času. Želimo in upamo, da se nam bo takrat pridružilo še večje število otrok.

Zapisala:
Darja Jeznik

Dostopnost