Obmocna_revija_otroskih_pevskih_zborov-1280x960.jpg

Območna revija otroških pevskih zborov, 22. 5. 2023 – Ribnica na Pohorju

06/06/2023

Z učenci in učenkami, ki prepevajo v otroškem pevskem zboru OŠ Vuzenica, smo se dne 22. 5. 2023 po letih premora zopet udeležili območne revije v Ribnici na Pohorju. Otroci so se v spremstvu učiteljic Nataše Praprotnik, Eve G. Vrhovnik in Vesne Špegelj z avtobusom v Ribnico na Pohorju pripeljali okoli 15.45, kjer smo ob 16.00 imeli tonsko vajo pred nastopom. Polni elana in pozitivne energije ter malenkosti treme, smo nastopili kot prvi zbor poleg zborov iz OŠ Muta, Radlje ob Dravi in domačinov Ribnice na Pohorju.

Nastop je spremljala tudi strokovna ocenjevalka Tadeja Vulc – priznana glasbenica in profesorica na Pedagoški fakulteti, kjer poučuje Dirigiranje in Zbor. Kljub letom premora in tremi, ki je seveda bila prisotna – v normalni količini, smo nastop opravili z odliko in skladbe izvedli z odliko in energijo, ki jo zbor izžareva tudi na samih vajah.

Po nastopu smo z pevci poslušali tudi ostale zbore in uživali ob zvokih in glasbi, ki so jo izvajali otroci pod vodstvom zborovodkinj in spremljavi klavirja.

Ob 18.uri so otroci skupaj z učiteljicami šli na avtobus in prispeli v Vuzenico, kjer so jih pričakali starši in jih varno pripeljali domov.

Celotna prireditev je bila dobra izkušnja in motivacija za naprej, da bomo v prihodnje še peli in ustvarjali glasbo z dobro energijo in nasmehom na obrazu.

»Kdor poje – zlo ne misli!«; pravi pregovor, ki se ga držimo in gremo novih izzivom naproti!

Zapisala:

Učiteljica Metka Stemlak

Dostopnost