Motivacijska-3-1-1280x960.jpeg

MOTIVACIJSKA DELAVNICA Najdi.se

06/02/2023

V torek, 24. 1. 2023, smo v sodelovanju z Mladinskim centrom Dravinjske doline izvedli motivacijsko delavnico za reševanje duševnih izzivov mladih. Delavnica je bila namenjena devetošolcem. Učenci so z zanimanjem prisluhnili mladi športnici, Sari Čopar, ter poškodovanki, go. Barbari Slaček, ki je učencem predstavila svojo življenjsko zgodbo. Drugi del delavnice je bil namenjen skupinskemu delu, kjer so učenci pobližje spoznali platformo Najdi.se. Platforma na pozitiven in motivacijski način pristopa k promociji in varovanju duševnega zdravja ter destigmatizaciji oziroma normalizaciji duševnih stisk med mladimi.

Partnerstvo sestavljajo Zavod VOZIM in Mladinski center Dravinjske doline, pridružena partnerja pa sta Nacionalni inštitut za javno zdravje ter Univerza na Primorskem – Inštitut Andrej Marušič, Center za raziskovanje samomora.

Vtisi učencev:

»Delavnica mi je bila všeč. Zgodbi sta me ganili in dali motivacijo.«

»Delavnica se mi je zdela zelo zanimiva, saj sta me zgodbi, ki sta jih gostji povedali, zelo ganili in se mi zdeli zelo zanimivi. V drugem delu pa mi je bilo všeč skupinsko delo.«

»Delavnica mi je bila všeč, saj smo z motivacijskimi mislimi lahko izrazili svoj pogled na svet.«

V času, ko so duševne stiske mladih v porastu, je še posebej pomembno, da o tem spregovorimo, sodelujemo, saj se le tako lahko vzpostavi učinkovit sistem pomoči mladim in nudenje informiranosti.

Veseli smo, da so bili naši devetošolci del izobraževanja o pomenu duševnega zdravja.

Zapisala: Ines Planinšič, vodja projekta Korak k Sončku

Motivacijska-1
Motivacijska-2
Motivacijska-3
Dostopnost