IMG-1360-1280x960.jpg

Koroška v gibanju letos tudi v znamenju 30. obletnice Slovenske mreže zdravih šol, Ravne na Koroškem, 22. 9. 2023

25/09/2023

V tednu med 16. in 22. septembrom obeležujemo Evropski teden mobilnosti in NIJZ Območna enota Ravne na Koroškem skupaj z društvi za zdravje, športnimi društvi in šolami izvede preventivno akcijo Koroška v gibanju.

Letos smo se jim pridružile tudi Zdrave šole iz koroške regije, saj mreža Zdravih šol praznuje 30 let. Tako smo se jim pridružili tudi mi z dvema učiteljicama in učenci. Od slovesne otvoritve dalje so bile za nas pripravljene različne dejavnosti na postajah, ki so jih pripravili predstavniki drugih osnovnih šol in društev. Naša šola je za ostale skupine pripravila gibalni poligon za 1. triado, mi pa smo si ogledali postaje Srednje šole Ravne na Koroškem, robotke, šolski fitnes Gimnazije Ravne na Koroškem ter igre naših Babic OŠ Radlje ob Dravi. Nikakor nismo mogli izpustiti delavnice premagovanja strahov in predsodkov pred malimi živalmi, ki jo je pripravila OŠ Šentjanž pri Dravogradu,

postaje s sadnimi in zelenjavnimi nabodali ter sadnimi smutiji, OŠ Prežihovega Voranca Ravne, OŠ Juričevega Drejčka ter OŠ Neznanih talcev Dravograd.

Petek smo preživeli razgibano in zdravo. Veselimo se sodelovanja na naslednji preventivni akciji. V galeriji so slike iz naših delavnic.

 

Zapisali Andreja Švajger, Ana Luršak

Dostopnost