Sola-Vuzenica-obvestilo.jpg

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 in nujno varstvo

29/03/2021

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s koronavirusom se bo začasno od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 v osnovnih šolah delo izvajalo na daljavo. Odlok bo začel veljati 1. aprila 2021 in bo veljal do vključno 11. aprila 2021.

Pouk na daljavo bo potekal preko vzpostavljenega enotnega komunikacijskega kanala Teams po urniku kot v šoli. Prav tako se bodo po urniku izvajali NIP, IP, ISP, DSP in DDP predmeti.

Učenci od 4. do 9. razreda naj vsak dan preko komunikacijskega kanala Teams vzpostavijo povezavo v živo ob 8.10 uri (ali 7.20 uri, če imajo preduro) in do konca pouka. Vsaka učna ura se bo pričela v živo, nadaljevanje pa bo potekalo po navodilih učitelja.

Učitelji bodo sprotno, vsako uro, preverjali prisotnost učencev, tako kot pri pouku v šoli. Učenci ne smejo izostajati od pouka na daljavo brez opravičila s strani staršev ali zdravnika.

Tudi za učence od 1. do 3. razreda bo pouk potekal preko komunikacijskega kanala Teams. Natančnejša navodila bodo podali razredniki najkasneje do srede oz. takoj po prejetju okrožnice MIZŠ.

Po preveritvi dostopa do komunikacijskih naprav (računalnik, telefon, tablica) smo dobili s strani učencev informacijo, da imajo vsi možnost dostopa. V kolikor starši menite, da temu ni tako, vas prosimo, da najkasneje do jutri stopite v kontakt z vodstvom šole, da se, najkasneje do srede, uredi izposoja šolskega računalnika iz računalniške učilnice.

Vsem uporabnikom v pomoč ponovno prilagamo povezavo do navodil za uporabo orodja Teams.

http://www.osvuzenica.si/msteams-navodila 

Za otroke v vrtcih in učence od 1. do 3. razreda je zagotovljeno nujno varstvo, če sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Verjamemo, da bomo tudi tokrat s skupnimi močmi in doslednim spoštovanjem ukrepov uspeli izboljšati trenutno epidemiološko situacijo.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

ravnateljica in

strokovni delavci OŠ Vuzenica

Dostopnost