Impro_2023_05-1280x853.jpg

Delavnica IMPROVIZACIJSKO GLEDALIŠČE

24/01/2023

V sodelovanju z JSKD Radlje ob Dravi smo v četrtek, 19. 1. 2023, na naši šoli izvedli gledališko delavnico pod mentorstvom Društva IMPRO.

Učenci so spoznali IMPROVIZACIJSKO GLEDALIŠČE – mladim prijazno obliko uprizoritvene umetnosti, kjer dramsko besedilo ni vnaprej določeno, temveč so ga učenci razvijali sami.

Sodelovali so tudi učenci z drugih osnovnih šol: OŠ Šentjanž pri Dravogradu, OŠ Muta, OŠ Radlje ob Dravi, OŠ Brezno-Podvelka in OŠ Ribnica na Pohorju. Vsi skupaj so se preizkusili v različnih tehnikah in vlogah ter tako na igriv in spontan način razvijali lastno kreativnost.

Za zaključek so pripravili tudi svoje odrske predstavitve.

In kakšni so vtisi naših učencev po delavnici?

»Današnji dan je bil zelo zanimiv, saj smo spoznali veliko novih ljudi. O gledališki improvizaciji smo se naučili veliko. Med drugim tudi veliko panog gledališke improvizacije. Skupaj smo se vsi smejali in zabavali. Vsi smo izrazili svojo kreativnost, domišljijo in ljubezen do gledališča. Upamo, da se bomo še kdaj vsi skupaj videli.«

Julija Š., Neli, Tajda, Vita, Neža, Julija V., Filip, Nuša, Liam, Žan, Luka, Tibor

Čestitke vsem sodelujočim za pogum in izkazan interes, mentoricama Društva IMPRO pa zahvala za nova znanja in prijetno druženje. V okviru JSKD iskrena hvala tudi gospe Cvetki Miklavc, vodji Območne izpostave Radlje ob Dravi, za sodelovanje in možnost izvedbe te delavnice na naši šoli.

Sara Topler

Dostopnost