Skorpijon_2022_1.dan_04-1280x960.jpg

CŠOD Škorpijon – Sv. Duh na Ostrem Vrhu

17/10/2022

2. DAN CŠOD ŠKORPIJON

Za nami je dan poln novih doživetij. Z učenci smo se po zajtrku odpravili na naravoslovno geografsko učno pot na Žavcarjev vrh (n. m. 915 m). Na poti smo si ogledali tudi staro hišo, pobarvano z apnom in grajeno iz kamna ter lesa. Imela je tudi  lesen gang.   

V gozdu smo postali pravi gozdni detektivi. Preko zanimivih nalog po skupinah smo spoznali gozd kot življenjski prostor za rastline in živali. 

Po kosilu smo se za trenutek odpočili, nato pa popoldan preživeli v naravi. Učenci so po skupinah pripravili vsak del poligona v gozdu, katerega so na koncu tudi v celoti  preizkusili. 

Ogledali smo si mejni kamen. Učenci so bili veseli, ko so z eno nogo stali v Sloveniji, z drugo pa v Avstriji. Nato smo na jasi postali mladi vremenoslovci in spoznali vetrolov, termometer in vetrokaz. 

Sledila je večerja. Po večerji smo čas preživeli ob igranju raznih namiznih iger (Uno karte, sestavljanje puzlov, šah …)  

 Zadnjo noč na domu Škorpijon smo zaključili ob tabornem ognju, kjer smo pekli twister. Utrujeni in polni novih dogodivščin so učenci zaspali ob branju pravljic.  

Zapisali: Ines Planinšič in Zofija Ošlak

1. DAN  

Za nami je prvi dan pouka v naravi. Z učenci smo se najprej namestili po sobah in si pripravili postelje. Sledil je ogled doma CŠOD Škorpijon. Nato smo odšli na kosilo. Po kosilu je sledil kratek počitek, nato pa pouk v naravi.

Z učenci smo se podali na lov za zakladom. Spoznali so kompas, strani neba ter se naučili orientirati s pomočjo načrta okolice CŠOD Škorpijon. Učenci so se preizkusili v delu v dvojicah in ugotovili, da so lahko uspešnejši, če sodelujejo. Bilo jim je zanimivo in doživeto.

Sledila je večerja. Po večerji so se učenci igrali razne družabne igre ter se podali še na pravljično jogo.

Nato smo se odpravili na večerni sprehod z lučkami in si ogledali zvezde, mali in veliki voz, zvezdo Severnico, planeta Jupiter in Saturn …

Dan poln novih doživetij smo zaključili z branjem pravljic, ki so jih ponesle v sladek spanec.

Zapisali: Ines Planinšič in Zofija Ošlak

Prihod:
Spoštovani starši.
 
Sporočamo vam, da smo varno prispeli na cilj. Veseli se podajamo novim dogodivščinam naproti. 
 
Učiteljici Ines in Zofija z drugošolci
 
Dostopnost