sprejem-v-RK-9-1280x960.jpg

Mladi člani Rdečega križa

17/05/2024

Teden Rdečega križa (od 8. maja do 15. maja) je priložnost, ko se posvečamo ozaveščanju in prizadevanjem za podporo delu Rdečega križa, organizacije, ki deluje na področju humanitarne pomoči, nujne pomoči in pomoči pri naravnih nesrečah. Ta teden je namenjen spodbujanju solidarnosti in prostovoljstva, da bi pomagali tistim v stiski in tistim, ki so prizadeti zaradi različnih nesreč ali konfliktov.

Danes je v veliko družino Rdečega križa včlanjenih okoli 90 milijonov ljudi v 181 državah sveta.

Tudi na šoli Vuzenica smo v veliko družino prostovoljcev sprejeli mlade člane Rdečega križa Slovenije. K sodelovanju smo povabili sekretarko RKS OZ Radlje ob Dravi gospo, Katjo Črešnik Rac, gospoda Stanka Nagliča, podpredsednika RKS OZ Radlje ob Dravi. Našemu povabilu se je odzval tudi gospod župan Franjo Golob. Vsi prisotni gostje so pomagali pri podelitvi izkaznic mladim članom.

Hvala vsem. Trudili se bomo delati zgledno, zato verjamemo, da nam bo uspelo tudi z vašo pomočjo. Zahvaljujemo se tudi vsem staršem, ki nam zaupajo svojo prihodnost – svoje otroke.

Največ vredno je to, da smo ljudje! In ljudje si moramo med seboj pomagati, da bomo vsi živeli lepo, zdravo in srečno življenje.

 

Bojana Mori

Dostopnost