Vrtec Vuzenica

Vrtec Vuzenica

[ E-dokumenti VRTEC ] [ JEDILNIK ]  [ OBJAVE ]

Spoštovani starši, dragi otroci, cenjeni sodelavci!

Pred vami je spletna stran vrtca Vuzenica, s katero vam želimo predstaviti organiziranost našega vrtca, vrste programov, ki jih izvajamo, in vam posredovati informacije, ki so pomembne ob vključitvi vašega otroka v vrtec.

Da se bo otrok v vrtcu prijetno počutil, so potrebni skupni koraki družine in vrtca, saj je soustvarjanje življenja v vrtcu pomembna naloga vseh, ki so v njem udeleženi – otroci, starši in strokovni delavci.

V letošnji publikaciji smo z različnimi fotografijami prikazali oblike sodelovanja s starši, saj z njimi sodelujemo na različne načine: na skupnih delavnicah (likovnih, kulturnih, športnih …), prireditvah, praznovanjih, na govorilnih in pogovornih urah, po dogovoru pri vključevanju staršev v vzgojno delo …

Povezovanje s starši in izmenjavanje informacij o otroku, o njihovih dosežkih, opažanjih, sposobnostih je ključno za doseganje zastavljenih ciljev, za vzpodbudna vzdušja na vseh področjih in dejavnostih, saj tako pripomoremo k uspešnemu razvijanju otrokove osebnosti.

Pomočnica ravnateljice za vrtec: Jasna NOVAK

 

AKTUALNE OBJAVE

 • JESENKOVANJE V VRTCU VUZENICA

  Zopet je z vetrom in soncem prišumela čez Pohorje in Kozjak – nagajiva, pisana in lahkotna tetka jesen – v Vuzenico in se ustavila tudi pred vrtcem.

  Iskali smo jo v okolici vrtca in ji na stežaj odprli okna in vrata, da smo začutili njeno toploto, čar njene moči pa imenovali potovanje skozi teden ali JESENKOVANJE.

  V PONEDELJEK smo prebirali zgodbice o jeseni, o gozdnih junakih, pisanih – čudežnih listkih,o mušnici brez belih pik in škorcu, ki ni zobal grozdja, ampak orehe.

  V TOREK smo se odpravili na pohod okrog vrtca, šole, na travnik, k belim brezam, v gozd in nabrali pisane jesenske liste, palčke, storže, jerebiko in vse to prinesli v vrtec.

  V SREDO  smo imeli ustvarjalni dopoldan, saj so izdelki iz vsega nabranega kar potovali na osrednji prostor z likovnimi izdelki. Čudovite lepljenke, ježki iz gline, sončnice iz koruze, nanizanke iz listkov so krasili pročelje pred vrtcem.

  V ČETRTEK  je bil najslajši, saj so nam prijazni dedki spekli hrustljave, sladke in vroče kostanje. Vsem dedkom še enkrat HVALA za pomoč.

  V PETEK  smo naše jesensko popotovanje zaključili s plesno šolo Harmonija in v skupinah zaplesali ob poskočni glasbi.

   

  Čudovito vreme nam je ves teden prihajalo nasproti in mi z njim z roko v roki.

   

  Vzgojiteljica

   Sonja Vrhnjak

 • Policist v vrtcu

  POLICIST V VRTCU

  Promet je tema, ki sega preko področja družbe še v druga področja ter življenje in delo vrtca nasploh. Gre za pravila, ki se jih moramo naučiti, če hočemo biti varni na pločniku in cesti. Tudi pri prometni vzgoji je bistven zgled odraslega.

  Po LDN smo se dne, 21. 9. 2017, skupaj s policistom g. Silvom Izakom  sprehodili  po kraju. Pokazal nam je vse nevarnosti, ki prežijo na nas  na cesti in nam povedal, kako se moramo varno in odgovorno obnašati v prometu.

  Vzgojiteljici Jasmin in Andreja

  policist1 policist2