Vrtec Vuzenica

Vrtec Vuzenica

[ E-dokumenti VRTEC ] [ JEDILNIK ]  [ OBJAVE ]

Spoštovani starši, dragi otroci, cenjeni sodelavci!

Pred vami je spletna stran vrtca Vuzenica, s katero vam želimo predstaviti organiziranost našega vrtca, vrste programov, ki jih izvajamo, in vam posredovati informacije, ki so pomembne ob vključitvi vašega otroka v vrtec.

Da se bo otrok v vrtcu prijetno počutil, so potrebni skupni koraki družine in vrtca, saj je soustvarjanje življenja v vrtcu pomembna naloga vseh, ki so v njem udeleženi – otroci, starši in strokovni delavci.

V letošnji publikaciji smo z različnimi fotografijami prikazali oblike sodelovanja s starši, saj z njimi sodelujemo na različne načine: na skupnih delavnicah (likovnih, kulturnih, športnih …), prireditvah, praznovanjih, na govorilnih in pogovornih urah, po dogovoru pri vključevanju staršev v vzgojno delo …

Povezovanje s starši in izmenjavanje informacij o otroku, o njihovih dosežkih, opažanjih, sposobnostih je ključno za doseganje zastavljenih ciljev, za vzpodbudna vzdušja na vseh področjih in dejavnostih, saj tako pripomoremo k uspešnemu razvijanju otrokove osebnosti.

Pomočnica ravnateljice za vrtec: Jasna NOVAK

 

AKTUALNE OBJAVE

 • SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK IN OTVORITEV NOVE ZUNANJE TERASE V VRTCU VUZENICA

  V petek, 17. 11. 2017, je bil za naš vrtec poseben dan.  Praznovali smo kar dva dogodka.

  Zjutraj ob 8.00 uri smo imeli v vrtcu Slovenski tradicionalni zajtrk. Ta zajtrk sestavljajo kruh, mleko, maslo, med in jabolko in dan slovenske hrane. Z zajtrkom želimo ponovno obuditi kulturo zajtrka, ki se ga preveč opušča in dati poudarek lokalni ponudbi hrane.

  Pri zajtrku so se nam pridružili ravnateljica Marjeta Bokan, župan Franjo Golob  in predstavnik lokalnih pridelovalcev hrane čebelar g. Marjan Zupančič.

  Otroci so nam postregli hrano. Skupaj smo zajtrkovali, se pogovarjali in uživali ob medenem zajtrku.

  Po zajtrku je sledila slavnostna otvoritev naše nove zunanje terase. Otroci z vzgojitelji so pripravili program s pesmimi in recitacijami, ga. ravnateljica in g. župan pa sta slavnostno prerezala trak.

  S teraso smo pridobili dodatne igralne površine. Namenjena je vsem otrokom, še posebej najmlajšim za njihov razvoj. Na terasi lahko izvajamo različne dejavnosti v slabem in lepem vremenu,  od vadbenih ur, likovnih dejavnosti …

  Hvala vsem, ki ste nam omogočili, da smo dobili  novo teraso.

   Zapisala

  Jasna Novak

  IMG_6420 IMG_6440
 • SIMBIOZA GIBA V VRTCU VUZENICA

  Med 14. in 21. oktobrom 2017 je potekal vseslovenski projekt na področju gibanja, rekreacije, športa, telesne dejavnosti in medgeneracijskega sodelovanja.

  Pri tem projektu smo sodelovale vse skupine iz vrtca. Za stare starše smo glede na starost in sposobnost otrok pripravili različne dejavnosti s področja gibanja.

  Prva in druga skupina otrok je v popoldanskem času v okolici vrtca in na terasi za vrtcem  pripravila različne gibalne naloge povezane z jesenskimi plodovi.

  Skupini tri in štiri sta dejavnosti izvajali v dopoldanskem času. Stari starši so se s svojim vnukom pridružili že pri malici, nato pa z njimi preživeli športni dopoldan v šolski telovadnici.

  Skupini pet in šest  sta si gibanje popestrili z glasbeno skupino »Bica bend« in zaplesali ob ljudski glasbi.

  Sedma in osma skupina sta za stare starše pripravili zemljevid skritega zaklada. Po gozdni učni poti so se ob premagovanju gibalnih nalog povzpeli na Pistrov grad, kjer sta jih čakala Škratka Zakladka in starim staršem in otrokom razdelila zaklad.

  V tem tednu smo se združevali in povezovali vse generacije, spletali nova prijateljstev in se gibali. S takšnim načinom dela želimo še v bodoče vplivati na otroke in stare starše ter razvijati pozitiven odnos do gibanja in medsebojnega sodelovanja.

   

  Zapisala

  Helena Ferk Viher

  IMG_6144

  DSC08573