Vrtec Vuzenica

Vrtec Vuzenica

[ E-dokumenti VRTEC ] [ JEDILNIK ]  [ OBJAVE ]

Spoštovani starši, dragi otroci, cenjeni sodelavci!

Pred vami je spletna stran vrtca Vuzenica, s katero vam želimo predstaviti organiziranost našega vrtca, vrste programov, ki jih izvajamo, in vam posredovati informacije, ki so pomembne ob vključitvi vašega otroka v vrtec.

NEKOČ … NEKJE …

Nekoč … nekje … živeli so ljudje, ki ni bilo jih strah stakniti svojih modrih glav ter zavihati rokavov. Zbrali so pogum ter pričeli pisati zgodovino našega raja. Ja, raja tukaj na hribčku, kjer se zadržujejo OTROCI. In ta hribček se imenuje vrtec pri OŠ Vuzenica iz katerega se že 40 let slišijo najlepši zvoki – otroški glasovi …

Zavedam se, da vrtec ne more živeti od spominov in tradicije, pač pa je pot do novih uspehov tlakovana s trdim in sistematičnim delom ter vzgajanjem vseh otrok, zaposlenih in staršev. Vrtec je kot živ organizem, ki raste in se razvija; ustvarjajo pa ga generacije in generacije vzgojiteljev, sodelavcev in otrok.

Ker je letošnje leto prav posebno za naš vrtec, si želimo ustvarjalnega sodelovanja z vašimi otroki, konstruktivnega sodelovanja s starši ter lokalno skupnostjo pri oblikovanju našega programa, ker verjamem, da boste znali prisluhniti našim idejam in ciljem.

Da bomo letošnje leto zaključili z našo vizijo vrtca:
USPEŠNI, ZADOVOLJNI, ZDRAVI OTROCI, DELAVCI IN STARŠI bomo medse povabili tudi te ljudi od nekoč … nekje …

Andreja KUHAR, dipl. vzg.
pomočnica ravnateljice za vrtec

 

AKTUALNE OBJAVE

 • Obvestilo – potrjena okužba s koronavirusom pri strokovni delavki v enoti vrtca

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da smo bili dne, 14. 9. 2020, obveščeni, da imamo v Vrtcu Vuzenica potrjeno okužbo s koronavirusom pri strokovni delavki. Vzpostavili smo kontakt s predstavnikom NIJZ-a, ki nam je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.

  Po posvetovanju z epidemiologom so bili obveščeni vsi starši tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužba, da njihov otrok ostane doma, saj jim bo s strani NIJZ-a odrejena karantena. V karanteni ostaja tudi pet strokovnih delavcev.

  Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj vrtec posluje po običajnem poslovalnem času.

  Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, bodo morali starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec izpolniti izjavo, ki je dostopna v vrtcu oz. na naši spletni strani.

  V vseh oddelkih vrtca izvajamo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2, v dotičnem oddelku pa bomo izvedli še dodatne poostrene ukrepe po navodilih NIJZ, in sicer z dne, 14. 9. 2020.

  Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka (razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske). Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja.

  ZDRAVJE je največja dobrina in največji privilegij, zato se vsi skupaj potrudimo zaščititi svojega in tudi zdravje vseh nas.

   

  Pomočnica ravnateljice za ...

 • Zdravje v vrtcu

  V projektu zdravje v vrtcu, ki ga organizira NIJZ, vrtec Vuzenica sodeluje že drugo leto. Letošnja rdeča nit programa je POČUTIM SE DOBRO.

  Vzgojitelji se dnevno trudimo, da bi se otroci v vrtcu počutili varno, sprejeto, bili sproščeni, ustvarjalni … torej da bi se med nami počutili dobro. Da pa bi se počutili dobro, moramo biti v prvi vrsti zdravi, tako otroci kot tudi zaposleni.

  S sodelovanjem v programu želimo oblikovati zdravo in varno okolje, ki bo pozitivno vplivalo na krepitev in ohranjanje našega zdravja in zdravja otrok. Skupine v vrtcu se osredotočamo na razvijanje zdravih medsebojnih odnosov, preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni, na duševno in čustveno zdravje, dobre medsebojne odnose, razvijamo pozitivno samopodobo, preprečujemo širjenje nalezljivih bolezni, spodbujamo h gibanju in uživanju zdrave hrane, izvajamo preventivne ukrepe za zdravje zob.

  poročilo o aktivnostih Helena Ferk Viher

  poročilo o aktivnostih Urška Medved

  Zapisali

  Helena Ferk Viher in Urška Medved

 • OBVESTILO – PRIHOD V VRTEC_18. 5. 2020

  Povzetek priporočil NIJZ ter ZRSŠ 

  Pri odpiranju vrtca se odločamo za števiIne koristi, ki jih prinašajo vrtci otrokom in zaposlenim staršem, vendar pa se odločamo tudi za večje tveganje za prenos bolezni. Da bi kar najbolj zmanjšaIi to tveganje, priporočamo nabor ukrepov. Vsa uradna priporočila NIJZ in ZRSŠ (v času posebnih razmer) najdete na spletni strani OŠ Vuzenica. 

  Starši morate vodstvu vrtca najkasneje do torka zvečer, 12.5.2020, sporočiti, če boste otroka ponovno pripeljali v vrtec ( priloga: PRIJAVNICA ZA VKLJUČITEV OTROKA V VRTEC), ki je v prilogi. 

  Starši morate redno spremljati zdravstveno stanje otroka in v primeru, da zboli, obvestiti vrtec ter otroka obdržati doma. 

  PRIHOD V VRTEC in ODHOD IZ VRTCA 

  – Svetujemo, da otroka pripelje v vrtec ena odrasla oseba iz istega gospodinjstva. 

  – Starejši otroci vstopajo v vrtec tako, da ga sprejmemo v pred vhodom. V garderobi se sami preobujejo, slečejo vrhnje oblačilo in si umijejo roke z milom in toplo vodo. Zbiranje je prilagojeno tako, da se skupine otrok med seboj ne mešajo in so primerno oddaljene. 

  – Starši naj vzdržujejo potrebno razdaljo (1,5 – 2m) do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev. 

  – V vrtec ne vstopate, če ni nujno potrebno. Starši otrok I. st. obd. vstopate z masko in si ob vstopu razkužite roke. Otrok si ob pomoči starša po preobuvanju in oblačenju umije roke (z vodo in milom) pred vstopom v igralnico. 

  – Priporočamo, da si predšoIski otroci ne razkužujejo rok, ampak jih umivajo z vodo in milom. Rezervna oblačila naj otrok prinese s seboj ...

 • Ko sem z otrokom doma

  KO SEM Z OTROKOM DOMA

  vrt1vrt2

  Andreja Kuhar

  Pomočnica ravnateljice za vrtec