Osnovna šola Vuzenica

Šola Vuzenica

[ E-UČILNICA ] [ JEDILNIK ] [ ODJAVA PREHRANE ]

[ DOPOLDANSKE GOVORILNE URE]

AKTUALNE OBJAVE

 • Projekt Turizmu pomaga lastna glava

  Učenci izbirnega predmeta Turistična vzgoja so v okviru projekta Turizmu pomaga lastna glava sodelovali na turistični tržnici, ki je bila v torek, 9. 4. 2019, v Velenju. Predstavili so turistični spominek našega kraja z naslovom Vuzniške dobrote. Vsebuje izdelke lokalnih pridelovalcev, ki so jih zapakirali v primerno embalažo. Na turistični tržnici je sodelovalo 11 osnovnih šol, ki jih je ocenjevala stroga komisija. Učenci so se zelo dobro odrezali pri predstavitvi in dosegli odlično srebrno priznanje.20190409_093713

   

   

  Povezava do fotogalerije

 • ZLATI BRALCI 2019

  V torek, 16. 4. 2019, je Osnovna šola Franja Goloba na Prevaljah pripravila že tradicionalno srečanje zlatih bralcev Koroške. Uvodoma so bralce in mentorje pozdravili koordinatorica BRALNE ZNAČKE ga. Hedvika Gorenšek, ravnateljica ga. Mira Hancman, župan Občine Prevalje dr. Matic Tasič in podpredsednik Društva Bralna značka Slavko Pregl.
  Gostja na prireditvi je bila pevka, pravljičarka in zbirateljica ljudskega izročila Ljoba Jenče.  Bilo je čarobno.

  Naše zlate bralke so: Zala Garnuš, Anja Ficko, Zala Jeznik in Alja Doler.

  Čestitamo!

  ZLATI BRALCI 2019

 • KNJIŽNE MIŠICE 2018/2019

  Knjižnica Radlje ob Dravi nas je povabila k sodelovanju pri projektu Knjižne mišice, ki poteka v sodelovanju s Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika in Gimnazijo Ravne na Koroškem – debatni krožek. Namen tega projekta je, da bi mladi bralci koroških osnovnih šol podrobneje spoznali splošne knjižnice na Koroškem.

  Vsako šolsko leto izpeljemo dve srečanji.

  Prvo srečanje je bilo v torek, 6. 11. 2018. Štirje učenci 7., 8. in 9. razreda so se udeležili kviza v Knjižnici Radlje ob Dravi. Poleg naše šole so se kviza udeležile tudi šole Vuzenica, Radlje ob Dravi, Brezno-Podvelka, Kapla ter Ribnica na Pohorju. Učenci so se razdelili v pet mešanih skupin in začeli s kvizom. Najprej so dobili različne odlomke  iz knjig in po prebranem so morali ugotoviti avtorja ter naslov besedila iz katerega je bil izvzet odlomek.  Na knjižnih policah so morali poiskati knjigo Martin Krpan, Pika Nogavička, Sovica Oka,  Košarkar naj bo in Ostržek. Pri drugi nalogi pa so morali iz besedil izrezati posamezne besede, besedne zveze in ustvariti svojo domišljijsko zgodbo. Zmagovalna skupina je prejela praktično nagrado.

  V torek, 9. 4. 2019, so potekale že druge Knjižne mišice v tem šolskem letu. Učenci so se razdelili v skupine  in poslušali pravljice, za vsako so zapisali naslov in avtorja. Potem so morali na knjižnih policah poiskati knjige, ki govorijo o sreči. Te knjige so morali v predpisanem času poiskati na knjižnih policah, s čimer so pokazali, da se znajdejo tudi v drugačnem tipu knjižnice, kot je šolska. Iz zbranega gradiva so morali spisati najboljši recept ...

 • Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo (24. april 2019)

  V sredo, 24. aprila 2019, ob 17. uri v Modri dvorani v Vuzenici.
  Pridite vsi, ki želite preživeti prijetne trenutke v družbi najboljših, v družbi otrok.

  otroci pojejo napoved Vuzenica