Osnovna šola Vuzenica

Šola Vuzenica

[ E-UČILNICA ] [ JEDILNIK ] [ ODJAVA PREHRANE ]

[ DOPOLDANSKE GOVORILNE URE]

AKTUALNE OBJAVE

 • Podaljšanje jesenskih počitnic do 6. 11. 2020

  Spoštovani starši, dragi učenci in učenke!

  Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi je Vlada RS 30. 10. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov.

  Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je skladno s pristojnostmi izdala sklep, s katerim je določila, da se, zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARS-CoV-2, jesenske počitnice podaljšajo do 8. 11. 2020.

  V kolikor se epidemiološka slika v državi ne bo izboljšala, obstaja možnost, da bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo potekalo na daljavo.

  O vseh nadaljnjih odločitvah glede organizacije vzgojno-izobraževalnega dela v času od 9. 11. 2020 dalje vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času.

  Ostanimo zdravi in skupaj poskrbimo, da se življenje čim prej vrne v običajne tirnice.

   

  S spoštovanjem,

  ravnateljica dr. Mojca Hrastelj Brelih

 • Mednarodni projekt STOP NASILJU_četrtek, 15. 10. 2020

  Predstava Mali princ in delavnice za krepitev lepših odnosov za učence od 1. do 5. razreda

  »Ljudje ne vidijo lepote tega sveta, ker jih slepijo njihove strasti in napake; zato so drug od drugega bolj oddaljeni kot zvezde. Ne vzamejo si časa, da bi sploh kaj spoznali. Pri trgovcih kupujejo kar izgotovljene predmete. Ker pa ni trgovcev, ki bi prodajali prijatelje, ljudje nimajo več prijateljev.«

  Antoine de Saint-Exupéry

  (Mali princ)

  V četrtek, 15. oktobra, so si učenci od 1. do 5. razreda ogledali gledališko predstavo Mali princ v izvedbi Ekološko-kulturnega društva za boljši svet.

  Že od svojega spočetja, tam nekje med drugo svetovno vojno (kar sigurno ni naključje), Mali princ prestopa meje otroškega sveta in navdihuje človeštvo s svojo iskrenostjo, pogumom, čistostjo in globino. Njegove otroške oči in lepo srce nas vedno znova spomnijo, da je največji čudež na Zemlji življenje samo. Nekako nas v jeziku tišine blago povede v iskanje sreče preko dajanja in ljubezni ter ustvarjanju sveta, v katerem bo dragocen prostor rezerviran za sočloveka.

  Omenjeno društvo je nevladna organizacija, v kateri so se zbrali strokovni delavci različnih pedagoških profilov, ki si delijo skupen cilj – prispevati k izboljšanju kakovosti življenja in krepitvi medsebojnih odnosov. Prizadevajo si za oživitev človeških vrednot, za sodelovanje ljudi na vseh nivojih, dostojne življenjske pogoje, za zaščito narave in spoštovanje osebnih pravic.

  Predstavo o Malem princu so tako uporabili kot izhodišče za tematske delavnice po razredih, ki so učence spodbudile k razmisleku o tem, kako v ljudeh prebuditi željo po lepših odnosih, kako je življenje lahko prijetnejše, če poznamo in ...

 • DELO NA DALJAVO – IZPAD ELEKTRIČNE ENERGIJE ali INTERNETA

  Spoštovani starši!

   

  V kolikor pride do izpada električne energije ali interneta v dopoldanskem času, ko bi učenci morali biti povezani na aplikacijo Teams, vas prosimo, da o tem takoj obvestite razrednika.

   

  Učencu bomo v tem primeru opravičili izostanek od pouka v živo in mu posredovali navodila za delo preko tistega komunikacijskega kanala, kjer bo učenec dosegljiv. Učenec naj dopoldansko delo opravi takoj, ko bo to mogoče in posreduje povratno informacijo učiteljem.

   

  Hvala za razumevanje in lep pozdrav!

  Ravnateljica

  dr. Mojca Hrastelj Brelih

   

  Vuzenica, 21. 10. 2020

   

   

 • Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020

  Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s koronavirusom se bo začasno, v naslednjem tednu, od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020 v osnovnih šolah delo izvajalo prilagojeno.

  Učenci od 1. do vključno 5. razreda se bodo izobraževali v šoli.

  Učenci od vključno 6. do 9. razreda pa se bodo izobraževali na daljavo.

  Pouk na daljavo bo potekal preko vzpostavljenega enotnega komunikacijskega kanala Teams po urniku kot v šoli. Prav tako se bodo po urniku izvajali NIP, IP in DDP predmeti.

  Učenci naj vsak dan preko komunikacijskega kanala Teams vzpostavijo povezavo v živo ob 8.10 uri (ali 7.20 uri, če imajo preduro) in do konca pouka. Vsaka učna ura se bo pričela v živo, nadaljevanje pa bo potekalo po navodilih učitelja.

  Učitelji bodo sprotno, vsako uro, preverjali prisotnost učencev, tako kot pri pouku v šoli. Učenci ne smejo izostajati od pouka na daljavo brez opravičila s strani staršev ali zdravnika.

  Po preveritvi dostopa do komunikacijskih naprav (računalnik, telefon, tablica) smo dobili s strani učencev informacijo, da imajo vsi možnost dostopa. V kolikor starši menite, da temu ni tako, vas prosimo, da najkasneje do jutri stopite v kontakt z vodstvom šole, da se, najkasneje do ponedeljka, uredi izposoja šolskega računalnika iz računalniške učilnice.

  Vsem uporabnikom v pomoč ponovno prilagamo povezavo do navodil za uporabo orodja Teams.

  http://www.osvuzenica.si/msteams-navodila/

  Verjamemo, da bomo tudi tokrat s skupnimi močmi in doslednim spoštovanjem ukrepov uspeli izboljšati trenutno epidemiološko situacijo.

   

  Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

  ravnateljica in strokovni delavci OŠ Vuzenica

   

  Vuzenica, 15. 10. 2020