Jedilnik vrtec

Kotna

 

OŠ Vuzenica/enota vrtec JEDILNIK ZA MESEC JUNIJ 2019

 

 

3.6.2019 skutni žepek (1-pšenica, 6, 7)

bela kava (7)

lubenica

zelenjavna enolončnica (1-pira)

jabolčni zavitek s *skuto (1-pšenica, 3, 7)

sadni napitek

4.6.2019 koruzni kruh (1-pšenica, 6)

kremni lešnikov namaz (6, 7, 8-lešniki)

alpsko mleko (7)

krhlji jabolka

čista zelenjavna juha s krušnimi kockami (1-pšenica)

čufti v paradižnikovi omaki (1-pšenica)

pire krompir s cvetačo (7)

motovilec s fižolom

5.6.2019 pirin kruh (1-pšenica, pira)

piščančja klobasa

tris paprik

čaj

paradižnikova juha z zlatimi kroglicami (1-pšenica, 3, 7)

široki rezanci (1-pšenica, 3)

trakci purana v smetanovi omaki (7)

zelena solata s korenjem

6.6.2019 *bio sadni kefir (7)

mlečni kifeljc (1-pšenica, 7)

rezine breskve

kokošja juha z zvezdicami (1-pšenica, 3)

masleni krompir v kosih s peteršiljem (7)

kapski oslič/file (1-pšenica, 4)

paradižnikova solata s porom

7.6.2019 ovseni kruh (1-pšenica, oves)

jajčni namaz (3, 7)

češnjev paradižnik

čaj

kostna juha z rezanci (1-pšenica, 3, 9)

goveji trakci v čebulni omaki (1-pira)

koruzna polenta

rdeča pesa

10.6.2019 buhtelj (1-pšenica, 7)

alpsko mleko (7)

krhlji jabolka

mineštra (1-pšenica, 3)

domači puding s smetano (7)

 

11.6.2019  *pšenični mešani domači  kruh (1-pšenica, rž)

pašteta

koščki paradižnika

čaj

bistra juha s fritati (1-pšenica, 3, 7)

paniran puranji zrezek (1-pšenica, 3)

pražen krompir

popečeni šparglji

zelena solata

12.6.2019 polnozrnat kruh (1-rž, pšenica, oves, 11)

kisla smetana (7)

marmelada

bela kava (1-ječmen, 7)

marelica

kremna porova juha (7)

rižota s svinjskim mesom

zelena solata

13.6.2019 probiotični jogurt (7)

ovsena žemlja (1-pšenica, oves)

rezine nektarine

čista zelenjavna juha z rezanci (1-pšenica, 3)

hamburger z zelenjavo (solata, paradižnik, kečap; 1-pšenica)

14.6.2019   ržen kruh (1-pšenica, rž)

palčke sira (7)

kolobarji pora

čaj

prežganka (1-pira, 3)

piščančji file v naravni omaki (1-pira)

njoki (1-pšenica)

dušene bučke

17.6.2019 ovseni kruh (1-pšenica, oves)

*domači skutni namaz (7)

polsuha salama

čaj

lubenica

goveja juha s fritati (1-pšenica, 3, 7)

pire krompir (7)

kuhana govedina

mlada špinača v omaki (7)

18.6.2019 polenta

alpsko mleko (7)

banana

piščančja obara (1-pira, 3)

skutina kocka s sadnim prelivom (1-pšenica, 3, 7)

19.6.2019 »hot dog« štručka (1-pšenica, 7) s hrenovko

kečap

čaj

čista juha z ribano kašo (1-pšenica, 3)

metuljčki s »karbonara« omako (1-pšenica, 3, 7)

rdeča pesa

20.6.2019 koruzni kosmiči (brez dodanega sladkorja)

*domači jogurt (7)

marelica

brokolijeva juha

čevapčiči

pečen krompir

zelena solata

21.6.2019 *rženi  kruh (1-pšenica, rž)

tunin namaz (4, 7)

češnjev paradižnik

čaj

lečina juha

puranji zrezek v omaki z grahom in korenjem

džuveč riž

paradižnikova solata s papriko

   
24.6.2019 sendvič (bela žemlja/1-pšenica, piščančje prsi, sir (7), paprika)

100 % jabolčni sok

cvetačna juha

špageti z bolonjsko omako (1-pšenica, 3)

zelena solata s koruzo

 PRILOGA JEDILNIKU

 

Otroci imajo preko celega dne na razpolago zadostne količine pijač (nesladkan čaj, voda, sokovi).
Kot popoldansko malico imajo otroci na razpolago kruh od zajtrka (alergeni razvidni iz jedilnika za zajtrk), ter različno sadje in zelenjavo.
Jedi, ki so označene z zvezdico (*),  vsebujejo ekološko pridelana živila in/ali živila lokalne pridelave.
Pri pripravi solat uporabljamo kis z vsebnostjo sulfitov (12).
V živilih/jedeh obstaja možnost prisotnosti alergenov v sledovih (izjema so dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni).
Dietni obroki za otroke se pripravljajo ločeno, na osnovi zdravniškega potrdila in v skladu z internimi navodili šole/vrtca. Otrokom z alergijami oz. preobčutljivostmi  pripravljamo obroke z ustrezno zamenjavo jedi, ki ne vsebujejo alergenov.

SNOVI ALI  PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI. V zgornjih jedeh so lahko prisotni naslednji alergeni :

  1. 1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut, in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo in mlečne beljakovine; 8. oreški: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih; 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti; 13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

 

Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

Vodja šol. kuhinje:                                                            Organizatorka šol. prehrane:

Nadia Jevšnik Kac                                                                  Suzana Planšak