Jedilnik vrtec

Kotna

OŠ Vuzenica/enota vrtec JEDILNIK ZA MESEC MAREC 2019

4.3.2019 rženi kruh (1-pšenica, rž)

smetanov namaz z drobnjakom

koščki rumene paprike

čaj

špinačna juha s kroglicami (1-pšenica, 3, 7), metuljčki (1-pšenica, 3), govedina v naravni omaki (1-pira), rdeči radič s koruzo
5.3.2019 krof z marmelado (1-pšenica, 3, 7)

alpsko mleko (7)

mandarina

bučna kremna juha (7),

pražen krompir, prekajena šunka,

dušeno sladko zelje

6.3.2019 sirova štručka (1-pšenica, 7)

češnjev paradižnik

čaj

čista juha z ribano kašo (1-pšenica, 3)

riž z zelenjavo

ribji file – polak (4)

zelena solata

7.3.2019 polbeli kruh (1-pšenica)

tunin namaz (4, 7)

kolobarji pora

čaj

korenčkova juha, mlinci (1-pšenica, 3),

pečen piščančji file,

rdeča pesa

8.3.2019 mlečni zdrob s kakavovim posipom (1-pšenica, 6, 7), banana želodčkova juha (1-pira)

beli kruh (1-pšenica)

slivovi cmoki (1-pšenica ,3, 7)

11.3.2019 *domači sadni jogurt (7)

ovseni kruh (1-pšenica, oves)

suhe slive in rozine (12)

porova juha

piščančji paprikaš, kus kus (1-pšenica)

kitajsko zelje v solati s korenjem

12.3.2019 rogljiček (1-pšenica, 7)

čaj

krhlji jabolka

paradižnikova juha

musaka z mletim mesom in zelenjavo (1-pira, 7)

endivija s fižolom

13.3.2019 *rženi kruh (1-rž, pšenica)

domači mesni namaz (7)

kisle kumarice, čaj

kostna juha z zlatimi kroglicami (1-pšenica, 3, 7)

dušen riž

puranji trakci v smetanovi omaki (7),

zeleni radič s krompirjem in orehi (8-orehi)

14.3.2019 topljeni sir (3, 7)

ajdov kruh (1-pšenica, ječmen)

čaj

krhlji pomaranče

goveja juha z ribano kašo (1-pšenica, 3, 9)

kuhana govedina

krompirjeva omaka

sadna rezina

15.3.2019 makova (1-pšenica, 7)

bela kava (1-ječmen, 7)

rdečo grozdje

Ričet (1-ječmen, pira)

carski praženec (1-pira, 3, 7)

 

18.3.2019 »ameriški hot dog« s polnozrnato štručko  (1-pšenica, rž, oves, 11), kislim zeljem (12) in kečapom

100 % sadni sok

gobova juha z ajdovo kašo

domače pecivo s smetano in sadnim prelivom (1-pšenica, 3, 7)

19.3.2019 polnozrnati kruh (1-pšenica, rž, oves, 11)

jajčni namaz (3, 7, 10)

kolobarji pora in korenja

čaj

brokolijeva juha

goveji golaž z zelenjavo (korenje, por, paprika)

koruzna polenta

endivija s koruzo

20.3.2019 koruzni kosmiči, mleko (7), koščki melone »čokoladna juha« (1-pira, 3)

rižev narastek, mešan kompot

21.3.2019 ajdov kruh (1-pšenica, ječmen)

rezine sira (7)

listi solate

čaj

grahova kremna juha (7)

svinjska ribica v naravni omaki (1-pira)

široki rezanci (1-pšenica, 3),

rdeča pesa

22.3.2019 domači beli koroški kruh (1-pšenica)

lešnikov namaz (6, 7, 8-lešniki)

alpsko mleko (7)

krhlji jabolka

kokošja juha s fritati (1-pšenica, 3),

pražen krompir

panirane ribje palčke (1-pšenica, 3, 4)

tatarska omaka (3, 7), zelena solata

   
25.3.2019 mlečni riž s kakavovim posipom (6, 7), banana čista juha z rezanci (1-pšenica, 3)

piščančje meso v smetanovi omaki (7),

bulgur (1-pšenica)

dušena zelenjava (cvetača, korenje, brokoli)

26.3.2019 koruzni kruh (1-pšenica, 6)

maslo (7)

*med, čaj

koščki ananasa

minjon juha (1-pira, 3)

čufti v paradižnikovi omaki (1-pira)

pire krompir (7)

sadje

27.3.2019 sendvič (bela žemlja, 1-pšenica) s piščančjo posebno klobaso in sirom (7),  koščki zelene paprike, čaj kmečka juha (1-pira)

pecivo s koščki čokolade (1-pšenica, 3, 7)

28.3.2019 vikend kruh (1-pšenica, rž)

probiotični napitek (7)

krhlji jabolka

čaj

cvetačna kremna juha (7)

govedina v čebulni omaki (1-pira)

kruhova rulada (1-pšenica, 3, 7)

kislo zelje (12) v solati

29.3.2019 biga (1-pšenica, 7)

kakav (6, 7)

krhlji hruške

prežganka (1-pira, 3)

lazanja s tuno in zelenjavo (1-pšenica, 3, 4, 7)

rdeča pesa

PRILOGA JEDILNIKU

Otrokom so za zajtrk ponujena naslednja živila:·         Različne vrste kruha (alergeni- gluten: pšenica, rž, ječmen, oves, pira).·         Mlečni izdelki: maslo (7), jogurti (7), lešnikov kremni namaz (6, 7, 8), mleko (7), sirni namaz (7), različni siri (7).·         Kosmiči (1-oves, pšenica).
Kot popoldansko malico imajo otroci na razpolago različno sadje in zelenjavo, kruh in pekovske izdelke (alergeni – gluten: pšenica, rž, ječmen, oves, pira) in razne napitke (alergeni: mleko in mlečni izdelki).
Otroci imajo preko celega dne na razpolago zadostne količine pijač (nesladkan čaj, voda, sokovi).
Jedi, ki so označene z zvezdico (*),  vsebujejo ekološko pridelana živila in/ali živila lokalne pridelave.
V kruhu in pekovskih izdelkih so prisotni sledovi soje (do 0,02 % – izjava dobavitelja »Koroške pekarne«).
Dietni obroki za otroke se pripravljajo ločeno, na osnovi zdravniškega potrdila in v skladu z internimi navodili šole/vrtca. Otrokom z alergijami oz. preobčutljivostmi  pripravljamo obroke z ustrezno zamenjavo jedi, ki ne vsebujejo alergenov.

SNOVI ALI  PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI. V zgornjih jedeh so lahko prisotni naslednji alergeni :

  1. 1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut, in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo; 8. oreški: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih; 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti; 13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

 

Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

 

Vodja šol. kuhinje:                                                                 Organizatorka šol. prehrane:

Nadia Jevšnik Kac                                                                            Suzana Planšak