Jedilnik

levadesna

 

OSNOVNA ŠOLA VUZENICA
JEDILNIK ZA MESEC OKTOBER 2019
OKT jedilnik_1 OKT jedilnik_2

 

Priloga jedilniku

Otroci imajo preko celega dne na razpolago zadostne količine pijač (nesladkan čaj, voda, sokovi).

Jedi, ki so označene z zvezdico (*),  vsebujejo ekološko pridelana živila in/ali živila lokalne pridelave. Ponudniki: Žvikart/med, Sivčnik/eko mleko, Razbornik/kruh, Stipanič/jogurti, skuta, Kmetijska zadruga Selnica/jabolka.

Pri pripravi solat uporabljamo kis z vsebnostjo sulfitov (12).

V posameznih živilih/jedeh obstaja možnost prisotnosti alergenov v sledovih (izjema so dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni).

Dietni obroki za otroke se pripravljajo ločeno, na osnovi zdravniškega potrdila in v skladu z internimi navodili šole. Otrokom z alergijami oz. preobčutljivostmi  pripravljamo obroke z ustrezno zamenjavo jedi, ki ne vsebujejo alergenov.

Sodelujemo v projektu  ŠOLSKA SHEMA, ki je ukrep skupne kmetijske politike EU v sektorju sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov, financiran s strani EU in države Slovenije:

ŠSZ – evropski projekt Sheme šolskega sadja in zelenjave, in ŠM  – evropski projekt Sheme šolskega mleka.

Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

 

Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost

V zgornjih jedeh so lahko prisotni naslednji alergeni :

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut, in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo in mlečne beljakovine; 8. oreški: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih; 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti; 13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

 

 

Vodja šol. kuhinje:                                                                 Organizatorka šol. prehrane:

Nadia Jevšnik Kac                                                                         Suzana Planšak

 

Za več informacij glede prehrane se lahko obrnete na naslednjo e-pošto: suzana.plansak@guest.arnes.si