Jedilnik

levadesna

 OŠ Vuzenica           JEDILNIK ZA MESEC JUNIJ 2019

3.6.2019 skutni žepek (1-pšenica, 6, 7)

bela kava (7)

lubenica/češnje (ŠSZ)

zelenjavna enolončnica (1-pira)

jabolčni zavitek s *skuto (1-pšenica, 3, 7)

sadni napitek

4.6.2019 koruzni kruh (1-pšenica, 6)

kremni lešnikov namaz (6, 7, 8-lešniki)

alpsko mleko (7)

jabolko

čista zelenjavna juha s krušnimi kockami (1-pšenica)

čufti v paradižnikovi omaki (1-pšenica)

pire krompir s cvetačo (7)

motovilec s fižolom

5.6.2019 pirin kruh (1-pšenica, pira)

piščančja klobasa

tris paprik

čaj

paradižnikova juha z zlatimi kroglicami (1-pšenica, 3, 7)

široki rezanci (1-pšenica, 3)

trakci purana v smetanovi omaki (7)

zelena solata s korenjem

6.6.2019 *bio sadni kefir (7)

mlečni kifeljc (1-pšenica, 7)

breskev

kokošja juha z zvezdicami (1-pšenica, 3)

masleni krompir v kosih s peteršiljem (7)

kapski oslič/file (1-pšenica, 4)

paradižnikova solata s porom

7.6.2019 ovseni kruh (1-pšenica, oves)

jajčni namaz (3, 7)

češnjev paradižnik

čaj/sok

kostna juha z rezanci (1-pšenica, 3, 9)

goveji trakci v čebulni omaki (1-pira)

koruzna polenta

rdeča pesa

10.6.2019 buhtelj (1-pšenica, 7)

alpsko mleko (7)

jabolko

mineštra (1-pšenica, 3)

domači puding s smetano (7)

 

11.6.2019  *pšenični mešani domači  kruh (1-pšenica, rž)

pašteta

koščki paradižnika

čaj/lubenica (ŠSZ)

bistra juha s fritati (1-pšenica, 3, 7)

paniran puranji zrezek (1-pšenica, 3)

pražen krompir

popečeni šparglji

zelena solata

12.6.2019 polnozrnat kruh (1-rž, pšenica, oves, 11)

kisla smetana (7)

marmelada

bela kava (1-ječmen, 7)

marelica

kremna porova juha (7)

rižota s svinjskim mesom

zelena solata

13.6.2019 probiotični jogurt (7)

ovsena žemlja (1-pšenica, oves)

rezine nektarine

čista zelenjavna juha z rezanci (1-pšenica, 3)

hamburger z zelenjavo (solata, paradižnik, kečap; 1-pšenica)

14.6.2019   ržen kruh (1-pšenica, rž)

palčke sira (7)

kolobarji pora

čaj/sok

prežganka (1-pira, 3)

piščančji file v naravni omaki (1-pira)

njoki (1-pšenica)

dušene bučke

17.6.2019 ovseni kruh (1-pšenica, oves)

*domači skutni namaz (7)(skuta ŠM)

polsuha salama

čaj

lubenica

goveja juha s fritati (1-pšenica, 3, 7)

pire krompir (7)

kuhana govedina

mlada špinača v omaki (7)

18.6.2019 polenta

alpsko mleko (7)

banana

piščančja obara (1-pira, 3)

skutina kocka s sadnim prelivom (1-pšenica, 3, 7)

19.6.2019 »hot dog« štručka (1-pšenica, 7) s hrenovko

kečap

čaj/marelica (ŠSZ)

čista juha z ribano kašo (1-pšenica, 3)

metuljčki s »karbonara« omako (1-pšenica, 3, 7)

rdeča pesa

20.6.2019 koruzni kosmiči (brez dodanega sladkorja)

*domači jogurt (7)

marelica

brokolijeva juha

čevapčiči

pečen krompir

zelena solata

21.6.2019 *rženi  kruh (1-pšenica, rž)

tunin namaz (4, 7)

češnjev paradižnik

čaj

lečina juha

puranji zrezek v omaki z grahom in korenjem

džuveč riž

paradižnikova solata s papriko

   
24.6.2019 sendvič (bela žemlja/1-pšenica, piščančje prsi, sir (7), paprika)

100 % jabolčni sok

sladoled (6, 7)

cvetačna juha

špageti z bolonjsko omako (1-pšenica, 3)

zelena solata s koruzo


Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

Š
SZ – evropski projekt Sheme šolskega sadja in zelenjave, in ŠM  – evropski projekt Sheme šolskega mleka.
Sodelujemo v projektu  ŠOLSKA SHEMA, ki je ukrep skupne kmetijske politike EU v sektorju sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov, financiran s strani EU in države Slovenije:

SNOVI ALI  PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI. V zgornjih jedeh so lahko prisotni naslednji alergeni :

  1. 1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut, in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi, ki vsebujejo laktozo in mlečne beljakovine; 8. oreški: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih; 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti; 13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

 

Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

Vodja šol. kuhinje:                                                   Organizatorka šol. prehrane:

Nadia Jevšnik Kac                                                         Suzana Planšak