Jedilnik

 

ŠOLSKO LETO 2017/18                   OŠ VUZENICA in ENOTA VRTEC                        Datum:  25. 9. 2017

                                            

JEDILNIK  ZA  MESEC  OKTOBER

 

DAN DATUM   MALICA   KOSILO
 

Ponedeljek

 

2. 10.

 

Krof z marmelado (G, J), mleko* (L), melona

 

Kokošja juha z rezanci (G, J), kus kus z zelenjavo, svinjska riba v naravni omaki, paradižnikova solata

 

Torek 3. 10. Ovseni kruh (G), pašteta, sveže kumare, čaj Zelenjavna enolončnica s piščančjim mesom (G), carski praženec (G, J, L), kompot

 

Sreda 4. 10. Mlečni pisan kruh (G, L), sadni jogurt (kokos in ananas) (L), jabolko

 

Kostna juha s fritati (G, J), riž , puranji trakci v zelenjavni omaki (G), zelena solata

 

Četrtek

 

5. 10. Polbeli kruh (G), smetanov namaz (L), čaj, sliva

 

Paradižnikova juha z ribano kašo (L, G, J), špageti z omako (G, J), rdeča pesa

 

Petek 6. 10. Mlečni zdrob (G, L), kakavov posip, jabolko Cvetačna kremna juha s kroglicami (L, J), morski list v koruzni skorjici (G), krompir v kosih, korenček

 

Ponedeljek 9. 10. Polbeli kruh (G), kakavov namaz (O, L), mleko* (L), melona

 

Prežganka (G, J), široki rezanci (G, J), goveji trakci v omaki (G), paradižnikova solata

 

Torek 10. 10. Polnozrnati kruh (G), rezina sira (L), čaj, paprika Kostna juha  z zvezdicami (G, J), pražen krompir, puranji dunajski zrezek (G, J), zelena solata

 

Sreda 11. 10. Sezamova štručka (G, L), čaj, hruška Zelenjavna enolončnica (G), marmorni kolač s sadnim prelivom (G, J), sok
Četrtek

 

12. 10. Ajdov kruh (G), klobasni namaz,  čaj, grozdje

 

Goveja juha z zvezdicami (G, J), kuhana govedina, pire krompir(L), špinača (L)

 

Petek  

13. 10.

Mleko (L ), koruzni kosmiči (G), banana Kokošja juha z rezanci (G, J, L), puranji rezanci v smetanovi omaki (L, G), riž,  mešana solata

 

Ponedeljek 16. 10. Črni kruh (G), kisla smetana (L), borovničeva marmelada, mleko* (L) Kokošja juha z rezanci (G,J), makaronovo meso (G, J), zeljna solata
Torek 17. 10. Polnozrnati  kruh (G), rezina piščančje klobase, grozdje, čaj Prežganka (G, J), polenta (G), goveji golaž (G), zelena solata
Sreda 18. 10. Ovseni kruh (G), tunin namaz (L), paprika, čaj

 

Telečja obara z žličniki (G, J),  puding s smetano (L)
Četrtek

 

19. 10. Štručka s šunko in sirom (G, L), čaj, mandarina Korenčkova kremna juha (L), musaka (L, G, J), zeljna solata s krompirjem

 

Petek 20. 10. Jogurt EGO (L), mlečni pisan kruh (G, L)

 

Bučkina juha s kroglicami (G, J), krompir v kosih, ribje palčke (G, J, R), kompot

 

Ponedeljek 23. 10. Orehov rogljiček (G, J, L), mleko*, slive

Vrtec: mlečni rogljiček (G, J, L)

 

Kostna juha z ribanci (G, J), rižota s svinjskim mesom, zelena solata
Torek 24. 10. Polnozrnati kruh (G), piščančja klobasa (L), sadni čaj, korenček Korenčkova juha (G, J), pečen krompir, pečenica, dušeno sladko  zelje, sadje

 

Sreda 25. 10. Mlečni zdrob s kakavovim posipom (L), banana

 

Minjon juha (J), piščančji  paprikaš (G), metuljčki (G, J), zelena solata
Četrtek

 

 

26. 10.

 

Sirova štručka (G, J, L), čaj, jabolko Čista juha z ribano kašo (G, J), mleta pečenka (G, J, L), pire krompir (L), zelena solata
Petek 27. 10. Polbeli kruh (G), maslo (L), med, mleko* (L)

 

Ričet (G), jabolčni zavitek, sok
Ponedeljek 30. 10. počitnice
Torek 31. 10. praznik
Alergeni: G- gluten, J- jajca, L – laktoza, R – ribe, O – oreščki, S – soja
Otrokom, ki so dlje časa prisotni v vrtcu, sta ponujena zajtrk in popoldanska malica v obliki sadja, zelenjave, pekovskih izdelkov in raznih napitkov. V času kosila je učencem v jedilnici ponujeno sadje in zelenjava ter zadostne količine pijač (nesladkan čaj, voda, sokovi).

 

Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico za spremembo jedilnika!

 

Dober tek!

Ravnateljica

Marjeta Bokan