Jedilnik

ŠOLSKO LETO 2017/18                                                                           Datum: 16. 3. 2017

OŠ VUZENICA in ENOTA VRTEC                                             

JEDILNIK  ZA  MESEC  APRIL

 

DAN DATUM   MALICA   KOSILO
Pon. 2. 4. PRAZNIK
Tor. 3. 4. Ovseni kruh, topljeni sir, korenček, čaj Kokošja juha s fritati, polnozrnate testenine, piščančji paprikaš, rdeča pesa
Sre.

 

4. 4. Mleko*, koruzna polenta, banana Kostna juha z rezanci, musaka (krompir, mleto svinjsko/goveje meso), paradižnikova solata
Čet. 5. 4. Polnozrnati kruh, pašteta, kumarice, čaj Čokoladna juha (testenine, fižol), puding s smetano in sadjem
Pet. 6. 4. Tekoči jogurt (korenček / pomaranča), koruzni kruh, rezine pomaranč Špinačna kremna juha s kroglicami, dušeni riž, paniran puranji zrezek, endivija s krompirjem
Sob. 7. 4. Sirova štručka, 100% jabolčni sok, jabolko Krompirjev golaž s hrenovko, mlečna rezina
Pon. 9.  4. Blazinica s skuto, bela kava, rezina melone Kostna juha s kroglicami, špageti z mesno omako (svinjina/govedina), zeljna solata
Tor. 10. 4. Polnozrnati kruh, piščančje prsi v ovoju,  čaj, paradižnik Kostna juha z rezanci, pire krompir, dušene bučke, pečenica, sadje
Sre.

 

11. 4. Štručka z makovim posipom, mleko* Telečja obara z žličniki, skutini štruklji z drobtinami
Čet. 12. 4. Rženi kruh*, maslo, med*, čaj Prežganka, krompir v kosih, paniran ribji file Polak, mešana solata (paradižnik, paprika, koruza)       
Pet. 13. 4. Mlečni zdrob s kakavovim posipom, banana Kokošja juha z rezanci, kruhova rulada, govedina v omaki, radičeva solata s krompirjem
Pon. 16. 4. Žitni kosmiči, mleko*, jabolko Kostna juha z zvezdicami, rižota s svinjskim mesom in zelenjavo, rdeča pesa s koruzo
Tor. 17. 4. Polnozrnati kruh, rezine šunke, čaj, hruška Goveja juha z rezanci, krompirjeva omaka, kuhana govedina, sezonsko sadje
Sre.

 

18. 4. Navadni  jogurt *, dušen sadni preliv, polnozrnata bombetka   Zelenjavna kremna juha, testenine, puranji zrezek v omaki, solata
Čet. 19. 4. Koruzna žemlja, rezine sira, čaj, paprika Prežganka, pire krompir, mesne kroglice (svinjina/govedina) v paradižnikovi omaki,  solata
Pet. 20. 4 Štručka s šunko in sirom, 100% pomarančni sok Enolončnica s piščančjim mesom in zelenjavo, carski praženec, sadni napitek
Pon. 23. 4. Ovseni kruh, kakavov namaz, mleko* Cvetačna juha  s krušnimi kockami, mesna lazanja (testenine, svinjina, govedina), rdeča pesa s koruzo
Tor. 24. 4. Ajdov kruh, topljeni sir, čaj, melona Paradižnikova juha, pire krompir, ribji polpeti, paradižnikova solata
Sre. 25. 4. Sadni jogurt*, ovsena žemlja, rezine pomaranč Bograč, domač jabolčni zavitek s skuto
Čet. 26. 4. Hot dog štručka, hrenovka, 100% jabolčni sok Kostna juha s fritati, pražen krompir, zelenjavna priloga (korenček, bučke), dušena svinjina, zelena solata
Pet. 27. 4. PRAZNIK
Jedi, ki so označene z zvezdico (*),  vsebujejo ekološko pridelana živila ali živila lokalne pridelave.

Otrokom, ki so dlje časa prisotni v vrtcu, sta ponujena zajtrk in popoldanska malica v obliki sadja, zelenjave, pekovskih izdelkov in raznih napitkov. V času kosila je učencem v jedilnici ponujeno sadje in zelenjava ter zadostne količine pijač (nesladkan čaj, voda, sokovi).

 

 

Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico za spremembo jedilnika!

 

Dober tek!

Ravnateljica

Marjeta Bokan