SIMBIOZA GIBA V VRTCU VUZENICA

Med 14. in 21. oktobrom 2017 je potekal vseslovenski projekt na področju gibanja, rekreacije, športa, telesne dejavnosti in medgeneracijskega sodelovanja.

Pri tem projektu smo sodelovale vse skupine iz vrtca. Za stare starše smo glede na starost in sposobnost otrok pripravili različne dejavnosti s področja gibanja.

Prva in druga skupina otrok je v popoldanskem času v okolici vrtca in na terasi za vrtcem  pripravila različne gibalne naloge povezane z jesenskimi plodovi.

Skupini tri in štiri sta dejavnosti izvajali v dopoldanskem času. Stari starši so se s svojim vnukom pridružili že pri malici, nato pa z njimi preživeli športni dopoldan v šolski telovadnici.

Skupini pet in šest  sta si gibanje popestrili z glasbeno skupino »Bica bend« in zaplesali ob ljudski glasbi.

Sedma in osma skupina sta za stare starše pripravili zemljevid skritega zaklada. Po gozdni učni poti so se ob premagovanju gibalnih nalog povzpeli na Pistrov grad, kjer sta jih čakala Škratka Zakladka in starim staršem in otrokom razdelila zaklad.

V tem tednu smo se združevali in povezovali vse generacije, spletali nova prijateljstev in se gibali. S takšnim načinom dela želimo še v bodoče vplivati na otroke in stare starše ter razvijati pozitiven odnos do gibanja in medsebojnega sodelovanja.

 

Zapisala

Helena Ferk Viher

IMG_6144

DSC08573