Mladi nadobudneži prespali kar v šoli (28.2.-1.3.2019)

Da se šolska učilnica prav lahko spremeni tudi v nič kaj neudobno sobo s skupnimi ležišči, smo v noči iz 28. februarja na 1. marec preizkusile učiteljice in 60 učencev iz 1., 2. in 3. razreda.

V šoli smo se ta večer zbrali ob 17. uri, ko smo najprej pospravili svojo prtljago, potrebno za prenočitev. Učilnice so se ta večer spremenile v otroške sobe, obdane z blazinami, odejami in nočnimi lučkami, ki so dodatno poskrbele za čarobnost in toplino.

Sledili sta delavnici, kjer so učenci pokazali svojo ustvarjalnost in knjižna delavnica, kjer jim je knjižničarka ob soju svečk pričarala pravljično vzdušje.

Delavnicam je sledila večerja. Lakota je bila premagana in lahko smo se odpravili na nočni sprehod. V večer smo se podali s pomočjo lantern, ki smo jih izdelali na eni izmed delavnic. Sprehodili smo se do Hute, kjer so nas prijazno pogostili s piškoti in čajem.

Po nočnem sprehodu so otroci skočili v pižame, si umili zobe, nato pa skupaj z učiteljicami prisluhnili pravljicam, ki so jih zazibale v spanec do jutranjih ur.

Preživeti noč brez staršev v družbi prijateljev je posebna izkušnja in pomemben korak na poti k samostojnemu in odgovornemu posamezniku.

Tudi otroci so prihodnje jutro polni vtisov povedali, kaj jim je bilo v minuli noči najbolj všeč in izrazili navdušenje, da bi v šoli še kdaj prespali.

 

Zapisala

Andreja Švajger

 

Fotogalerija