MIZŠ

MIZŠ

Pozdravljeni in dobro jutro ;)

Počasi se vsi skupaj privajamo na nove razmere, v katerih živimo te dni. Veseli nas, ko dobivamo pozitivne informacije iz različnih koncev države, kako vestno in resno ste vzeli izobraževanje na daljavo učenke in učenci, dijakinje in dijaki, pri tem pa so vam v izjemno pomoč in podporo tudi vaši starši oziroma skrbniki.

Izjemno delo te dni opravljate učiteljice in učitelji, ravnateljice in ravnatelji – iskreno se vam zahvaljujemo za to. Prav vsem pa velik hvala za potrpežljivost, tudi kadar vse ne teče gladko, ter za inovativnost in iznajdljivost.

V ponedeljek pri pouku na daljavo ni šlo brez začetnih težav. Zaradi preobremenjenosti je zjutraj prišlo do težav s spletnim sistemom, a smo skupaj z deležniki uskladili delovanje v trenutno preobremenjenih razmerah. Skupaj smo poiskali rešitve, da bo dostop do izobraževanja na daljavo v prihodnje takšen, da bo razbremenil sisteme in bo dobro deloval.

Tudi v torek zagotovo vse ni delovalo idealno, zato prosimo za potrpežljivost.

Čim bolj upoštevajte tisto, kar so vam priporočili učiteljice in učitelji.

Naj vas spomnimo tudi na oddajo Izodrom, ki se ob 9.10 prične na prvem programu Televizija Slovenija. Danes bodo otroci v Izodromu dobili odgovore na nova vprašanja o koronavirusu, na nekaj vaših vprašanj bo v oddaji odgovorila tudi ministrica Dr. Simona Kustec. Boštjan Gorenc – Pižama bo otroke učil pesmice, z dr. Andrejem Koritnikom bodo spoznavali pomen branja in utrjevanja učne snovi, v oddaji pa bodo reševali še uganke, pisali pesmi, pisma in fofografirali. Poučno in zabavno bo.

Vsem želimo prijeten dan.

‼ Predvsem pa ne pozabite paziti na svoje zdravje in na zdravje bližnjih. ‼

Znova pa vas vse prosimo, ostanite doma, pazite nase in na bližnje. Nujno je, da upoštevate to navodilo, saj lahko le odgovorno vedenje reši življenje ‼