Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport_ 2. teden

MIZŠ

Dobro jutro vsem! ☀️

Dragi učenci in učenke, dijakinje, dijaki, študenti in študentke, dragi učiteljice in učitelji, ravnatelji in ravnateljice, dragi računalničarji in tehniki in vsi tisti, ki te dni skrbite za to, da izobraževanje na daljavo živi in deluje!

Vstopamo v drugi teden tovrstnega izobraževanja in tednu, ki je pred nami, bo zagotovo sledil še kakšen. Razmere so zaradi širjenja virusa COVID-19 pač takšne, izredne, in ni druge, kot da stisnemo zobe in nadaljujemo s tem temeljnim opravilom moderne družbe: z izobraževanjem.

Naporno je, verjamemo. A, če smo v tem tednu prehodili Nanos in Vršič, dajmo, skupaj bomo uspeli priti tudi čez Triglav!!

Izobraževanje na daljavo je doslej za 122.500 učenk in učencev izvajalo nekaj prek 14.000 učiteljic in učiteljev, skoraj 400 profesoric in profesorjev pa skrbi za izobraževanje 40.000 dijakinj in dijakov.
V tem tednu nas bo še več in zaradi donatorjev in vseh tistih, ki želijo pomagati, bomo imeli na razpolago tudi več IT opreme, več resursov in s tem več možnosti!

Ostanimo v dobri volji, upanje naj krasi naše obličje! Skrbimo za svoje in za zdravje drugih in bodimo, prosto po Tonetu Pavčku, v tem med zvezde in trnje razvejanem svetu zvezda, ki se ne utrne!!

Gremo tudi v tem tednu novim zmagam naproti!