KULTURNI DAN: KNJIGA, MOJA PRIJATELJICA (18.3.2019)

V ponedeljek, 18. 3. 2019, smo na naši šoli izvedli kulturni dan na temo Knjiga, moja prijateljica. Učenci so ta dan pričeli z branjem oz. poslušanjem zgodb o drugačnosti. Tako smo kulturni dan povezali s projektom Korak k sončku (zveza Sonček), ki je namenjen sprejemanju in spoznavanju vsakršne drugačnosti.

Da je bilo dogajanje na šoli še zanimivejše, smo na šolo povabili pesnika, pisatelja ter slikarja z usti, g. Benjamina Žnideršiča. Ta je učencem predstavil svojo življenjsko zgodbo, pesmi in slikanje z usti. Učenci so se lahko v slikanju z usti preizkusili tudi sami.

Likovno so ustvarjali na temo poslušane zgodbe o drugačnosti in nastala je razstava o drugačnosti.

Pred samim dogodkom smo na šoli zbirali knjige, ki so jih bili učenci pripravljeni podariti. Tako je nastal knjižni bazar, kateri je bil predstavljen na šolskem hodniku in so ga obiskali vsi učenci. Na bazarju so si lahko vzeli knjige, ki so jim bile všeč. Prav tako je na ta dan vrata odprla krajevna knjižnica, ki ima prostor na naši šoli. V krajevni knjižnici je bil prost vpis.

Na šolo pa so bili vabljeni dedki in babice, z namenom pripovedovanja zgodb o življenju nekoč. Medgeneracijsko druženje v učilnicah je bilo zelo zanimivo in učenci so zgodbam z zanimanjem prisluhnili.

Kulturni dan se je zaključil s proslavo in domov smo odšli z neprecenljivimi vtisi ter zavedanjem o pomenu branja knjig.

 

Zapisala: Ines Planinšič

 

Fotogalerija